Sudură automată într-un singur punct cu …

by donpedro

Astăzi, o mulţime de îmbinări prin lipire trebuie să fie realizate secvenţial, cele mai multe dintre ele manual. Componentele şi sistemele de lipire de la ATN fac posibil ca lipirea manuală să fie automatizată într-un mod eficient.

“hot iron”

laser

flacără

inducţie

Lipirea robotizată în producţia electronică
Nu toate conexiunile prin lipire din producţia de electronice sunt realizabile prin metode automate de lipire în masă, cum ar fi lipirea cu val sau microunde. Caracteristic tuturor acestor conexiuni este necesitatea de realizare a unor lipituri individuale – în mod normal o muncă manuală. Consecinţa: în mod clar se observă în costuri mai mari şi o calitate care depinde de îndemânarea operatorilor.
Aceste procese pot fi automatizate într-un mod eficient. Câteva exemple:

Îmbinări prin lipire specifice
[Componentă cu terminal pe un PCB în tehnologia SMD]

Un număr mic de lipituri
[Cablu pe PCB sau un substrat ceramic]

Producţie “reel to reel”
[Condensator pe un cablu flexibil plat (FFC)]

Substrate sensibile la temperatură
[LED-uri pe Flex (PEN/PET)]

Neafectarea lipiturilor existente
(Un PCB trebuie să fie lipit cu cei doi conectori ai unei bobine fără re-topirea lipiturii existente)

ATN – Automatisierungstechnik Niemeier
Cu sistemul de lipire cu fascicul de lumină Light Beam, ATN este un lider de piaţă în acest domeniu al lipirii selective cu fascicul de lumină. ATN dezvoltă, produce şi distribuie componente şi software pentru producţia de circuite electronice, în particular pentru lipirea automată într-un singur punct.

ATN a fost înfiinţată în 1996 în Production Technology Center Berlin (PTZ) şi s-a transformat în 1998 în ATN Automatisierungstechnik Niemeier GmbH. În acelaşi an, ATN s-a mutat la Centrul ştiinţific şi Economic Adlershof (WISTA) din Berlin. Astăzi ATN are 15 angajaţi. Succesul firmei se bazează pe activitatea orientată către necesităţile clienţilor: pentru clienţii săi, firma realizează testări şi configurează sistemele conform cerinţelor specifice. Toate datele tehnice şi secvenţele operaţionale sunt bine documentate, complet ilustrate prin fotografii, imagini video şi investigaţii ale proceselor şi formează o importantă bază de decizie pentru clienţi.

ATN:
suport tehnic pentru aplicaţiile dumneavoastră speciale de lipire şi vă recomandă un sistem adecvat de la ATN la costuri optime.
sprijină proiectele dumneavoastră de investiţii prin efectuarea de teste ale aplicaţiilor cu mostrele dumneavoastră, determină parametri optimi ai procesului şi propune un proces de lipire adecvat pentru dumneavoastră!
automatizează procesele de lipire manuală din atelierele dumneavoastră, oferindu-vă posibilitatea de a economisi timp şi bani în procesul de producţie!
realizează lipituri cu mare fiabilitate, dumneavoastră fiind astfel în măsură să îmbunătăţiţi calitatea produselor dumneavoastră printr-o investiţie şi costuri de operare optime ale sistemului de lipire!
poate face referire la experienţa tehnologică acumulată în timp şi la multitudinea de sisteme instalate, la cercetarea şi evaluarea proceselor cu foarte mulţi producători şi institute de cercetare.

Sistemele de lipire LightBeam şi laser, “hot iron”, cu flacără şi inducţie
Sistemul de lipire LightBeam funcţionează cu lumină infraroşie focalizată de către un sistem optic şi oglinzi. Radiaţia căldurii generată astfel produce temperatura cerută de punctul de lipire.
Energia poate fi reglată foarte exact. Astfel, lipirea cu fascicul de lumină este adecvată, în particular, pentru lipirea cu val selectivă. Pentru a veni în întâmpinarea celor mai diferite cerinţe, ATN oferă, în afară de aceasta, şi alte proceduri de lipire: Contactele montate în plastic sunt frecvent lipite cu ciocanul de lipit automat şi alimentator de conductor de lipire. Micro-flacăra şi lipirea prin inducţie sunt două proceduri de lipire fără contact oferite de ATN, care sunt adecvate pentru încălzirea componentelor solide. Aplicaţiile miniaturizate sunt realizate cu fascicolul unui laser de înaltă putere.
Fără plumb
Toate procedurile sunt disponibile pentru lipire fără plumb.
Noi vă sprijinim în dezvoltarea proceselor dumneavoastră
.

Sisteme modulare
În funcţie de cerinţe, sunt disponibile două module:
– dispozitivul economic compact desktop, ECONOMIC şi
– maşina complet automată de lipire selectivă, VARIO.
Celula de bază VARIO este modul de bază al unui sistem de construcţie standardizat. Până la 4 staţii automate pot fi integrate într-o maşină. În funcţie de aplicaţia specifică a clientului aceste staţii sunt configurate pornind de la
– 15 unelte diferite şi
– 8 sisteme ax cu 3 domenii de viteză în fiecare caz.
Structura modulară permite diferite variante pentru alimentarea piesei, de exemplu: conveyoare liniare, cartuş schimbător sau o masă rotativă indexabilă. Acest sistem modular oferă o serie de avantaje:
– aplicarea procedurii optime;
– utilizarea componentelor standard stabilite;
– concept de control uniform;
– flexibilitate în ceea ce priveşte extensia/reglajul la noile produse;

şi astfel
– securitate şi disponibilitate înaltă a procesului
– costuri minime, şi
– securitate ridicată a investiţiei.

Un număr considerabil de companii din industria producătoare de automobile şi din industria electronică, precum şi din ingineria mecanică şi societăţi şi institute de cercetare-dezvoltare utilizează deja cu succes sistemele ATN.

Componente şi sisteme pentru automatizarea lipirii într-un singur punct

Componente
– Emiţător IR LightBeam
– Alimentator aliaj de lipit, Mosquito
– Supapă rotativă

Maşini standard
– Sistem de lipire în linie, VARIO
– Maşină benchtop, ECONOMIC

Maşini specifice la cerea clienţilor
Diferite maşini semiautomate până la cele complet automate

Reprezentanţa din România:
S.C. THONAUER AUTOMATIC S.R.L.
Str. Bibescu Vodă 19, Ap. 11, 040151, Sector 4, Bucureşti
Tel: 021 3351287, 3355654; Fax: 021 3369534
Persoană contact: Ing. Gigi Nicolaescu
e-mail: magda@thonauer.ro; gigi@thonauer.ro

S-ar putea să vă placă și