STSA851 si STN851

by donpedro

Tranzistoare bipolare NPN de putere / joasă tensiune pentru lămpile indicatoarelor de alarmă

Noile reguli privind siguranţa în instituţiile publice şi private au dus la o creştere spectaculoasă a vânzărilor lămpilor de avertizare / alarmare. Reducerea preţului lămpilor de avertizare şi marea lor disponibilitate pe piaţă s-a datorat înlocuirii tradiţionalelor becuri incandescente cu LED-uri.
ST, deja lider mondial în producţia de tranzistoare bipolare de putere / înaltă tensiune în piaţa dispozitivelor de iluminat, propune noi componente de joasă tensiune disponibile în capsule TO-92 şi SOT-223 destinate aplicaţiilor cu lămpi de atenţionare / alarmare.
Mulţumită tensiunii lor de saturaţie foarte mici şi câştigului mare, STSA851 şi STN851 pot fi de asemenea utilizate în industria automobilelor precum tablourile de bord sau controlul direcţiei, în sisteme de alarmare sau în aplicaţii privind bunurile de larg consum – CD-uri, playere DVD etc.
Una dintre cele mai importante caracteristici ale lămpilor de avertizare este durata bateriei. Pentru a mări viaţa bateriei, este necesar să se micşoreze toate pierderile în circuitul format din componentele active.
Acestea pot fi înlăturate acum datorită tensiunii de saturaţie foarte mici a noilor dispozitive STSA851 sau STN851.
Componentele STSA851 şi STN851 sunt fabricate folosind noua tehnologie planară “base island” ce micşorează suprafaţa (se obţin aceleaşi performanţe electrice, dar cu o reducere cu 30% a suprafeţei de siliciu), păstrând însă acelaşi nivel ridicat de eficienţă şi, totodată, reducând costurile.
Dispozitivele ST prezintă o valoare foarte înaltă “hFE” ce permite salvarea puterii în circuitul de bază.

Topologia Push / Pull

Descriere schemă electronică
Lampa de avarie poate fi schematizată astfel:
Puntea şi filtrul
Circuitul de monitorizare
Locaşul bateriei cu sarcina de compensare (încărcare)
invertorul DC / AC

Caracteristici
Tensiune mică de saturaţie;
Câştig mare;
Capsulă TO-92 şi SOT-223;
Curent mic în circuitul de comandă.

Mai multe informaţii:
www.st.com
www.stmcu.com
www.vitacom.ro
st@vitacom.ro

Adaugă un comentariu