Stimularea creșterii în 2024

by gabi

Mike Slater, Vicepreședintele DigiKey pentru dezvoltarea afacerilor la nivel global, oferă inginerilor și proiectanților o perspectivă la jumătatea anului asupra pieței.

Cum arată până acum piața de distribuție pentru 2024?

Ne așteptăm să vedem semne de activitate de proiectare în continuare, cu mai multe lansări de produse noi și proiecte care se vor concretiza spre sfârșitul celui de-al doilea trimestru. Să sperăm că, până la sfârșitul anului, vom vedea o creștere rezonabilă a cererii de componente electronice pe măsură ce tehnologia evoluează.

În 2024, vor continua să se dezvolte multe piețe verticale cheie din Europa, inclusiv energia regenerabilă, vehiculele electrice, rețelele celulare, IoT și inteligența artificială (AI).

Prin ce se evidențiază acțiunile dumneavoastră pe piața din Europa?

DigiKey continuă să investească în infrastructura, sistemele și stocurile sale pentru a sprijini toți clienții din Europa pe parcursul următorilor ani, care se anunță a fi foarte interesanți în industria noastră. Scopul companiei noastre în EMEA este de a accelera progresul pentru ingineri, proiectanți și cumpărători, făcând în același timp ca interacțiunile cu DigiKey să fie ușoare și eficiente.

Oferim clienților noștri europeni cea mai mare selecție din lume de componente electronice disponibile în stoc pentru expediere imediată, iar produsele pot ajunge în mâinile clienților din Europa în doar 48 de ore.

Pe ce produse și parteneriate noi vă concentrați în prezent? Cum alegeți un nou furnizor?

DigiKey dorește să aprovizioneze piața din România cu cele mai recente lansări de produse de la furnizorii europeni.

DigiKey are anumite criterii și cerințe față de furnizori, printre care se numără calitatea produselor, acreditarea mărcii, respectarea standardelor din industrie, fiabilitatea, asigurarea de răspundere civilă și abilitatea de a satisface cerințele clienților.

Pe ce servicii se pot baza clienții dumneavoastră? Cum evoluează oferta de servicii a companiei DigiKey?

Dincolo de produsele care accelerează inovația tehnologică, DigiKey sprijină inginerii cu o mulțime de soluții și instrumente digitale pentru a le face munca mai eficientă. Publicăm sute de articole, bloguri, webinarii și videoclipuri pe site-ul nostru, https://www.digikey.com, și avem și alte active digitale, cum ar fi TechForum pentru rezolvarea problemelor și site-ul Maker.io pentru proiecte și idei.

Am lansat, de asemenea, “Innovation Hub” ca o experiență web imersivă pentru a ajuta la inițierea inginerilor și proiectanților în ceea ce privește compania DigiKey, produsele și serviciile noastre. De asemenea, am lansat recent o nouă pagină web dedicată sectorului industrial, care se concentrează pe soluții pentru brațe robotizate, AGV-uri și benzi transportoare.

DigiKey continuă să investească în funcționalități de căutare web mai robuste și mai predictive, în niveluri mai ridicate ale stocurilor și în creșterea automatizării în depozitul DigiKey, toate acestea fiind în beneficiul clienților prin facilitarea și eficientizarea experienței de cercetare, cumpărare și livrare.

Pe ce scenarii tehnologice sunteți gata să pariați pentru viitor? Unde vedeți cel mai mare potențial de creștere?

Conectivitatea wireless, automatizarea și electrificarea industrială, senzorii inteligenți, soluțiile de arhitectură încrucișată și prototiparea rapidă sunt toate tendințe tehnologice cheie în acest an. Cele mai discutate tendințe din ultima vreme sunt legate de inteligența artificială și de date. Sunt multe companii care încep să exploreze terenul și să încerce lucruri care au potențialul de a schimba semnificativ modul în care ne desfășurăm activitatea pe termen lung. Suntem încântați să ajutăm inginerii, proiectanții și creatorii să accelereze progresul în aceste zone.

În Europa, continuăm să observăm performanțe bune în domeniul automatizării și controlului ecologic, al energiei, al automobilelor și transporturilor, al electrificării și al industriei aerospațiale. Pe termen lung, suntem foarte optimiști că afacerile și industria electronică vor continua să prospere în domenii pe care nu le-am văzut în trecut.

Care este strategia dumneavoastră de afaceri în Europa pentru viitor?

Dorim să subliniem cât de importante sunt România și regiunea europeană pentru compania noastră. Această zonă stimulează întotdeauna inovația și cererea. Ne concentrăm foarte atent pe o execuție superioară și pe experiența clienților noștri europeni în 2024.

Mike Slater, Vicepreședinte DigiKey pentru dezvoltarea afacerilor la nivel global

Anul trecut, am adăugat o profunzime considerabilă a stocurilor pentru a oferi industriei cea mai mare disponibilitate de produse pentru expediere imediată și suntem încântați de răspunsul clienților. Am încheiat al patrulea trimestru din 2023 înregistrând peste 10% în ceea ce privește clienții noi, comparativ cu al patrulea trimestru din 2022.

Creșterea numărului de clienți pe care am înregistrat-o la sfârșitul anului 2023 se corelează direct cu intensificarea activităților privind crearea de noi proiecte pe care le-am văzut la începutul anului și reprezintă un semn pozitiv pentru viitorul DigiKey și al industriei în general.

Ce obiective de afaceri v-ați stabilit pentru 2024?

În 2024, intenționăm să valorificăm baza noastră constituită din echipe de înaltă performanță, o strategie digitală puternică și o excelență operațională superioară, care, împreună, vor impulsiona creșterea noastră în ceea ce privește stocurile, comerțul electronic, serviciile furnizorilor și noile piețe și zone geografice.

Cu aceste strategii în desfășurare, ne așteptăm să creștem veniturile și numărul anual de clienți, să ne extindem cota de piață, devenind din ce în ce mai scalabili.

Toate aceste progrese sunt în beneficiul clienților noștri europeni și al viitorilor noștri clienți, iar noi așteptăm cu nerăbdare să le depășim așteptările în 2024 și în anii următori.

DigiKey   |   https://www.digikey.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu