Stabilizator sincron ridicător de tensiune 500mA, 1,25MHz

by donpedro

Linear Technology anunţă apariţia lui LTC3427, un convertor DC/DC sincron ridicător de tensiune, mod curent, 1,25MHz cu deconectare reală a ieşirii, limitare a şocului de curent şi capabilitate integrată de start lin, în capsulă DFN-6 de 2mm x 2mm. Comutatoarele sale interne oferă o limită de curent de 500mA (min) şi furnizează o tensiune de ieşire de 5,25V de la o tensiune de intrare de la 1,8V la 5V, făcând acest dispozitiv compatibil cu aplicaţiile pe Li-Ion şi cele cu baterii duale alcaline / NiMH. LTC3427 furnizează până la 200mA curent de ieşire continuu (la 3,3V) la alimentarea de la baterii alcaline duale. De asemenea frecvenţa sa constantă de comutaţie de 1,25MHz minimizează zgomotul cauzat de comutaţie şi permite utilizarea unor condensatoare şi inductor cu dimensiuni şi costuri reduse. Combinaţia dintre capsula DFN 2mm x 2mm şi componentele externe mici oferă o soluţie compactă de tip low profile cerută în aplicaţii portabile cu alimentare de la baterii.
LTC3427 utilizează comutatoare interne cu RDS(ON) de numai 0,52 Ohm (canalul N) şi 0,57 Ohm (canalul P) fiind caracterizat de un randament de până la 94%.
Ieşirea real deconectată a dispozitivului permite ca aceasta să fie complet deconectată la shutdown. Printre caracteristicile suplimentare pot fi menţionate: protecţie la scurtcircuit, start lin programabil, protecţie termică.

Linear Technology Corp. www.linear.com