Soluţii variate de detecţie

by donpedro

Senzorii şi traductoarele sunt elemente tipice ale sistemelor de automatizare. În cazul unui proces automatizat conduce­rea sistemului se face fără intervenţia omului, pe baza informaţiilor culese din proces cu ajutorul acestor dispozitive. Selectarea senzorilor şi traductoarelor trebuie făcută ţinând cont de proprietatea de monitorizat, de domeniul în care variază aceasta, de dimensiunile ce trebuie respectate sau de geometria sistemului, de condiţii speciale de mediu sau de lucru, de tipul mărimii de ieşire şi nu în ultimul rând de cost.
Aurocon COMPEC vă oferă o plajă foarte largă de senzori şi traductoare, ce acoperă toate aplicaţiile de automatizare şi monitorizare. Astfel pot fi identificaţi senzori de proximi­tate, traductoare de tip Hall, traductoare de deplasare şi viteză, senzori de înclinare şi vibraţii, senzori şi traductoare de forţă, senzori de temperatură, senzori de umiditate, senzori pentru gaze, senzori de curent, switch-uri optice, senzori de presiune, cititoare de coduri de bare etc., precum şi accesoriile necesare acestora. Alegerea unor soluții eficiente de detecție contribuie la menținerea şi la creșterea productivității.
COMPEC asigură acces la o gamă variată de senzori ce cuprinde 40.000 de produse de la peste 120 de producători precum: Omron, IFM, SICK, RS, Telemecanique, Legrand, Honeywell, Pepperl+Fuchs, LEM, 3M.

Senzor de temperatură cu infraroşu, ieşire mA

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 553-321
• Marca: Calex Electronics
• Cod de producător: PC151MT-0

Senzorii în discuţie sunt senzori de temperatură cu infraroşu, fără contact, economici, de înaltă calitate, utili pentru măsurarea temperaturii mate­rialelor sau obiectelor inaccesibile sau în mişcare. Printre caracteristicile principale ce pot fi prezentate se evidenţiază răspunsul rapid şi înalta stabilitate, disponibilitatea unor tipuri de carcase cu răcire cu aer/apă, precum şi instalarea simplă şi rapidă. Aceşti senzori pirometrici sunt disponibili în variante cu 2 sau 4 fire. Senzorii cu 2 fire transmit temperatura ţintei ca ieşire 4-20 mA şi oferă o soluţie simplă pentru majoritatea aplicaţiilor de măsurare a temperaturii fără contact. Senzorii cu 4 fire transmit temperatura ţintei ca ieşire de termocuplu sau 0-50mV, şi transmit suplimentar temperatura internă ca ieşire 4-20 mA. Această a doua ieşire poate fi utilizată pentru a asigura că senzorul este operat în limitele de temperatură ambientală corecte, prevenind problemele legate de supraîncălzire sau suprarăcire. De asemenea, această ieşire poate fi utilizată pentru a oferi o indicaţie aproximativă a temperaturii aerului în apropierea senzorului.

Caracteristici tehnice
Tip senzor: Semnal de ieşire în mA
Timp de răspuns: 240 ms
Precizie: 1 %
Lungime cablu: 1m
Temperatură minimă detectată: 0°C
Temperatură maximă detectată: +250°C

Sondă de nivel Vibracon LVL-T1

• Nr. stoc RS: 457-2032
• Marca: Pepperl & Fuchs
• Cod de producător: LVL-T1-G3S-E5PG-NA

Sondele ‘Vibracon’ sunt reali­zate din oţel inoxidabil şi sunt potrivite pentru utilizare în toate lichidele, ele putând fi montate în orice plan şi pot opera ca şi comutatoare limitatoare. Nu sunt necesare calibrări sau operaţii de întreţinere. Sondele pot fi conectate la un contactor miniatural sau la PLC. Ele dispun de protecţie IEC 68 part 2-38, clasă de protecţie DIN EN60529, IP65/67.

Caracteristici tehnice
Ieşire comutaţie: PNP
Curent maxim: 350 mA
Presiune maximă: 40bar
Tip montare: Orizontal, Vertical
Material corp: Oţel inoxidabil
Domeniul temperaturii de operare: de la -40°C la +70°C

Detector ultrasonic de nivel, 0,3 – 8 m

• Nr. stoc RS: 338-9564
• Marca: Mobrey
• Cod de producător: MSP422

Detectorul de nivel de lichid MSP utilizează tehnici de măsurare ultrasonice pentru a determina nivelul de lichid într-o varietate de aplicaţii industriale, printre care pot fi menţio­nate tancuri de stocare, rezervoare, filtre etc. Capul senzorului emite un puls ultrasonic, care este apoi reflectat de suprafaţa lichidului. Se măsoară întârzierea dintre emiterea semnalului şi recepţia sa, obţinându-se în acest fel distanţa dintre senzor şi suprafaţa lichidului. Compensarea vitezei sunetului influenţată de schimbările temperaturii aerului este realizată automat.

Caracteristici tehnice
Măsurarea nivelului sau distanţei până la suprafaţă: 0,3 – 8 m
Rezoluţie: mai bună de 1 mm
Precizie de măsurare: ± 0.25%
Ieşire: 4 – 20 mA
Domeniul de presiune: de la 0,25 la 3 bar la 20°C
Montare: Verticală
Domeniul temperaturii de operare: de la -30°C la 70°C
Clasă de protecţie: IP66/NEMA4

Senzor de proximitate ultrasonic Pepperl + Fuchs, 0 – 250mm

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 773-7330
• Marca: Pepperl+Fuchs
• Cod de producător: UBR250-F77-E2-V31

Seria de senzori ultrasonici F77 este capabilă de a detecta foarte precis obiecte, putând detecta o gamă largă de mate­riale, inclusiv acelea care sunt transparente şi reflexive. Acest design miniatural de tip bloc este disponibil cu 3 principii de operare: detecţie directă cu suprimarea fondului, retro-reflectiv şi prin rază. Printre carac­teristicile evidenţiabile se remarcă designul miniatural, zona oarbă foarte mică, instalare şi punere în funcţiune simple, rezistenţă ridicată la interferenţe cauzate de aer comprimat şi zgomot cauzat de diverse maşini, protecţie la scurtcircuit.

Caracteristici tehnice
Tip ieşire: PNP-NO
Plajă de detecţie: 0 → 250 mm
Frecvenţă de comutaţie: 10 Hz
Frecvenţă traductor: 400kHz
Tip terminal: Conector 4 pini, filet M8
Curent de comutaţie: 200 mA
Tensiune maximă dc: 30V
Tensiune de alimentare: 20 → 30 V DC
Material carcasă: Policarbonat
Clasă IP Rating: IP67
Dimensiuni: 23 mm × 40 mm × 12 mm

Senzor magnetic NPN, plajă detecţie 2 mm, 20 mA

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 235-5706
• Marca: Honeywell Control Systems
• Cod de producător: 1GT101DC

Traductoarele magnetice miniaturale ‘pick-up’ sunt potrivite pentru utilizarea într-o gamă largă de aplicaţii de detecţie. Fiecare dispozitiv răspunde la mişcarea unei părţi feroase prin dreptul capătului său. Senzorul poate fi utilizat cu succes la controlul vitezei motoarelor, prin detecţia, de exemplu, a dinţilor unei roţi dintr-un angrenaj.
De asemenea, senzorul mai poate fi utilizat în implementarea unor reacţii şi funcţii de control în numeroase domenii.
Aplicaţiile din industria auto includ detecţia unghiu­lui de rotaţie, temporizarea aprinderii, sisteme anti-derapaj şi de diagnosticare. De asemenea, sunt numeroase aplicaţii în domeniul perifericelor sistemelor de calcul. Dimensiunea redusă, face ca implementarea acestui senzor să poată fi făcută în locuri în care mulţi senzori convenţionali nu încap.

Caracteristici tehnice
Tip ieşire: NPN
Plajă detecţie: 2 mm
Protecţie la inversarea polarităţii: Da
Tip terminal: Cu cablu
Curent de comutaţie: 20 mA
Tensiune maximă dc: 0,4V
Tensiune de alimentare: 4,5 → 24 V dc
Material carcasă: Plastic
Domeniul temperaturii de operare: de la -40°C la +150°C
Lungime: 36,37mm

Aurocon COMPEC
Bd. Theodor Pallady, Nr. 287, Sector 3, Bucureşti

Tel: 021.304.62.33
Fax: 021.304.62.34
compec@aurocon.ro
www.compec.ro
www.rsromania.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu