Soluţie completă de contorizare a energiei electrice cu noile circuite integrate

by donpedro

Microchip prezintă apariţia circuitelor MCP3905 şi MCP3906 complet funcţionale, stand-alone, pentru măsurarea energiei electrice, care dau la ieşire putere reală medie şi instantanee. Aceste sisteme analogice pot fi dublate cu microcontrolere PIC pentru a furniza o soluţie completă, cu grad mare de acurateţe pentru sisteme electronice de măsură a energiei monofazate în dispozitivele de măsură rezidenţiale şi în aplicaţiile industriale.
Fiecare din MCP3905 şi MCP3906 integrează două convertoare delta-sigma analog-digitale pe 16 biţi, o referinţă internă de tensiune, şi toate circuitele digitale necesare pentru calculul puterii reale medii şi instantanee. MCP3905 prezintă un amplificator cu câştig programabil (PGA) cu câştig de maxim 16, în timp ce pentru aplicaţii de mai mare acurateţe MCP3906 are un câştig maxim de 32. Ambele dispozitive pot satisface sau depăşi cerinţele specificaţiei Comisiei Internaţionale de Electrotehnică IEC62053 referitoare la măsurarea energiei.
Noile circuite integrate prezintă acurateţe ridicată, cu o eroare de măsurare tipică de 0.1 procente pentru un domeniu dinamic de 500:1 pentru MCP3905 sau pentru o gamă de 1000:1 pentru MCP3906. O derivă redusă şi referinţa de tensiune on-chip garantează faptul că măsurătorile nu vor fi afectate de trecerea timpului asupra dispozitivului de măsurare. Dispozitivele au un consum redus de curent de doar 4 miliamperi, suportă comanda directă atât a contoarelor mecanice cât şi a motoarelor în doi timp, include un pin de ieşire tamper output care indică valorile negative ale puterii şi poate opera într-un domeniu de temperatură de la -40 la +85 grade Celsius. Pentru a sprijini dezvoltarea de aplicaţii pentru măsurarea energiei, Microchip oferă două plăci: MCP3905 Energy Meter Reference Design Board (Part # MCP 3905 RD-PM1) şi MCP3905 Energy Meter Evaluation Board (Part # MCP3905EV). Ambele sunt disponibile chiar azi. Microchip a lansat Utility Meter Design Centre – un centru online de proiectare a dispozitivelor pentru măsurarea utilităţilor (www.microchip.com/meter), care furnizează inginerilor toate instrumentele tehnice şi resursele necesare pentru a crea aplicaţii precise, fiabile şi de cost scăzut pentru măsurarea utilităţilor incluzând energie, apă, gaz şi căldură.
MCP3905 şi MCP3906 sunt disponibile chiar azi pentru mostre şi producţie de mare volum. Toate componentele sunt în tehnologia fără plumb (lead-free).

Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina web Microchip la www.microchip.com/MCP390X.
david.wright@microchip.com
suzy@napier.co.uk

Adaugă un comentariu