SILICON LABORATORIES INTRODUCE PRIMA SOLUŢIE RF DE TIP SINGLE-CHIP DE INTERFAŢARE PENTRU DIRECT BROADCAST SATELLITE

by donpedro

Familia de produse puternic integrate SiRX™ aduce noi înţelesuri pentru Performanţă şi Uşurinţă în folosire

AUSTIN, Texas – 7 noiembrie 2005 – Silicon Laboratories Inc. (Simbol Nasdaq: SLAB), lider de piaţă în domeniul cipurilor integrate de semnal mixt de înaltă performanţă, a anunţat astăzi primul produs din familia SiRX™, prima soluţie din industrie având un singur cip complet integrat pentru interfaţare RF la sistemul DBS (direct broadcast satellite). Oferind performanţe deosebite, cele mai mici dimensiuni şi cea mai uşor de implementat soluţie de recepţie pentru sistemele DBS, echipamentele Si21xx sunt ideale pentru toate soluţiile hardware folosite în aplicaţiile de tip FTA (emisie gratuită a programelor) şi televiziune contra cost incluzând aici set-top box-uri pentru satelit, plăci pentru PC pentru recepţia televiziunii prin satelit, receptoare DBS pentru uz auto şi aeronautic, recordere DVD şi televizoare digitale cu receptoare integrate de la satelit.

Luând în considerare expertiza RF a Silicon Laboratories în tehnologie CMOS şi dezvoltând pe baza proprietăţilor intelectuale unice ale companiei pentru minimizarea interferenţelor de tip digital-către-analogic, echipamentul de interfaţare RF SiRX integrează un tuner RF de satelit de înaltă performanţă în banda L, un demodulator digital dual DVB-S/DSS şi un controler de alimentare pentru blocul LNB (bloc convertor al zgomotului de frecvenţe joase), toate într-o soluţie CMOS de 6 x 8 mm. Integrarea controlerului de alimentare pentru blocul LNB este o premieră în industrie şi include suport pentru DiSEqC 2.x şi pentru semnalizare LNB prin ton/tensiune. Echipamentele SiRX suportă şi o funcţie integrată hardware de blindscan care îmbunătăţeşte timpul de scanare a canalelor de transmisie cu un factor de 10 faţă de majoritatea soluţiilor de pe piaţă. Această funcţie reduce radical timpul de instalare a echipamentelor folosite în aplicaţii FTA (emisie gratuită a programelor) atunci când locaţia canalelor este necunoscută.

Familia de produse SiRX asigură cele mai bune performanţe din clasa lor, îndeplinind sau chiar depăşind cerinţele pentru interfaţare RF a parametrilor de sensibilitate, distorsiune de intermodulaţie, pierderi la receptor şi suport periferic pentru LNB. Integrarea tunerului, a demodulatorului şi a funcţiilor de alimentare a LNB elimină necesitatea folosirii semnalizării externe între trei circuite integrate separate, ceea ce simplifică în mod simţitor necesităţile software ale sistemelor (prin eliminarea necesităţii programării suplimentare) şi reduce numărul de trasee de semnal de pe placă tipice pentru soluţiile concurente. Arhitectura de conversie RF – digital de tip single-cip a familiei de produse SiRX reduce timpul de proiectare a echipamentelor şi permite o conversie uşoară a arhitecturilor existente de la recepţia terestră sau prin cablu la recepţia prin satelit.

lindsey.starnes@silabs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu