Sistem IO-Link de la Murrelektronik

Comunicație mai eficientă pentru automatizarea industrială

by gabi

Rețelele de comunicații din tehnologia modernă de automatizare industrială trebuie să transmită cantități enorme de date fiabil și fără întreruperi. Aceste date pot oferi informații valoroase despre cum să se optimizeze procesele de producție și să crească eficiența instalațiilor. Acest lucru necesită o conectare rapidă, simplă și eficientă a tuturor senzorilor și actuatoarelor instalației la sistemul de control central. Murrelektronik se bazează pe tehnologia de instalare descentralizată cu un sistem IO-Link, care oferă numeroase avantaje în ceea ce privește comunicația și managementul datelor.

Tehnica de instalare descentralizată de la Murrelektronik pentru transmiterea datelor industriale

Instalarea descentralizată a dispozitivelor IO-Link de la Murrelektronik este cea mai simplă soluție pentru conectarea senzorilor și a actuatoarelor. „Zero cabinet“ este în ADN-ul Murrelektronik. Instalarea direct în utilaj respectiv în instalație economisește costuri, timp și spațiu și, prin urmare, duce la o creștere a competitivității. Acest sistem elimină necesitatea unor dulapuri de control complexe, cu cantități mari de componente și cabluri încâlcite.

Mai puține dispozitive și mai puține conexiuni înseamnă o gestionare mai ușoară a datelor colectate de aparate. Acest lucru optimizează transmiterea semnalelor pentru controlul și integrarea dispozitivelor IO-Link, de exemplu, turnuri de semnalizare cu elemente vizuale și acustice.

Un sistem IO-Link este format dintr-un număr mare de dispozitive care pot fi combinate între ele pentru comunicația datelor industriale. Murrelektronik vă pune la dispoziție un portofoliu cuprinzător IO-Link, care se extinde constant. În modulele de bus de câmp IP67 MVK Pro și IMPACT67 Pro sunt integrate în total 8 porturi master multifuncționale, iar datorită conectorilor cu ștecăr M12 codați L se obțin curenți electrici mari. În plus, protocoalele Ethernet PROFINET, EtherNet/IP și EtherCAT pot fi utilizate fără probleme. Este posibilă chiar și folosirea independentă a busului de câmp, prin intermediul OPC UA, MQTT, JSON REST API – datorită Standardized Master Interface (SMI) deja integrată.

Accesorii practice

În jurul acestor module master, huburile, convertoarele și echipamentele IO-Link asigură conectarea inteligentă și descentralizată a unității de comandă la nivelul senzorilor/actuatoarelor. Murrelektronik oferă huburi și convertoare ca variante Plug & Play, parametrizate în prealabil, pentru punerea rapidă în funcțiune sau ca variante multifuncționale, cu un interval extins de parametri, pentru utilizare flexibilă. Convertoarele analogice IO-Link transformă orice semnal analogic convențional (curent, tensiune, rezistență și temperatură) în IO-Link.

O interfață integrată IO-Link conferă avantaje suplimentare, fiindcă permite o comunicație completă și transparentă, precum și configurarea de la distanță și monitorizarea, dar și transferul alimentării cu energie electrică de la panoul de comandă pe teren. Chiar și întrerupătoarele pentru rețeaua de alimentare Emparro67 Hibrid, prevăzute pentru utilizarea în zona IP67, pot fi controlate prin IO-Link

Mai mult decât atât, se potrivesc accesorii suplimentare, precum switch-uri Fast-Ethernet și Gigabit-Ethernet, lămpi de semnalizare cu interfețe IO-Link și butoane M12 sau adaptoare. Sistemul IO-Link de la Murrelektronik își demonstrează pe deplin toate avantajele în calitate de soluție multifuncțională de instalare pentru automatizare.

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
www.murrelektronik.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu