Silicon Labs anunță un nou SoC Bluetooth și un microcontroler ideal pentru dispozitive cu factor de formă mic

Lura Health folosește noul BG27 SoC pentru a crea un senzor mai mic decât un dinte pentru a colecta date despre salivă

by gabi

Silicon Labs a lansat două noi familii de circuite integrate destinate dispozitivelor IoT cu cel mai mic factor de formă: familia xG27 de sisteme pe cipuri (SoC) Bluetooth și microcontrolerul BB50.

Proiectate pentru cele mai mici dispozitive IoT, familiile xG27 și BB50 au dimensiuni cuprinse între 2 mm pătrați, aproximativ cât lățimea unei mine de creion de 2, și 5 mm pătrați. Acestea oferă proiectanților de dispozitive IoT eficiență energetică, performanță ridicată, securitate de încredere și, în cazul familiei xG27, conectivitate wireless. Acest lucru face ca familia xG27 SoC și BB50 MCU să fie ideale pentru dispozitive mici, optimizate pentru baterii, cum ar fi dispozitive medicale conectate, dispozitive purtabile, etichete de monitorizare a activelor, senzori inteligenți, dispozitive electronice de consum simple, cum ar fi periuțe de dinți și jucării, și multe altele.

Noua familie de SoC-uri xG27 cuprinde BG27, pentru conectivitate Bluetooth, și MG27, care suportă Zigbee și alte protocoale proprietare. Construite în jurul procesorului ARM Cortex M33, BG27 și MG27 au în comun mai multe caracteristici menite să le facă SoC-ul ideal pentru dispozitivele cu factor de formă mic, printre care:

  • Wafer-level Chip Scale Packaging cu dimensiuni de doar 2,3 mm x 2,6 mm, ideală pentru dispozitive compacte și discrete, cum ar fi plasturi medicali, glucometre, electrocardiograme portabile și etichete pentru bunuri în diverse medii, cum ar fi comerțul cu amănuntul și agricultura.
  • Boost DCDC integrat care poate permite dispozitivelor să opereze cu baterii de până la 0,8 V, reducând astfel dimensiunea, factorul de formă și costul dispozitivelor.
  • Contor Coulomb integrat care permite monitorizarea nivelului bateriei pentru a evita descărcarea acesteia în timpul utilizării aplicațiilor, îmbunătățind experiența utilizatorului și siguranța produsului.
  • Securitate avansată cu Silicon Labs Secure Vault cu Virtual Security Engine (VSE) pentru o pornire și depanare securizată, întărită împotriva atacurilor de tip glitch, protecție împotriva falsificării și caracteristici suplimentare create pentru a proteja dispozitivul și datele utilizatorilor săi împotriva amenințărilor cibernetice locale și de la distanță.
  • Shelf Mode care reduce consumul de energie la mai puțin de 20 de nanoamperi, astfel încât dispozitivele pot fi transportate și stocate pe rafturi, menținând în același timp durata de viață aproape completă a bateriei pentru utilizatorul final.

Lura Health, un producător de dispozitive medicale și participant la programul Alpha pentru BG27, a selectat deja noul SoC pentru a sta la baza noului său dispozitiv purtabil inteligent în curs de dezvoltare. Dar, spre deosebire de unele dintre cele mai comune dispozitive purtabile la încheietura mâinii sau pe alte părți externe ale pielii, noul dispozitiv de monitorizare Lura Health se introduce în gura unei persoane. Mai exact, dispozitivul este atât de mic încât se lipește de un dinte. Cu ajutorul dispozitivului, stomatologii și alți medici pot colecta date importante din salivă, care este folosită pentru a testa peste 1.000 de afecțiuni de sănătate.

BG27 și MG27 deschid și extind o gamă largă de aplicații și cazuri de utilizare posibile. Puteți citi articole de blog care detaliază modul în care familia xG27 îmbunătățește piețele de case inteligente și de sănătate conectată.

Deși IoT este construit în jurul conectivității, multe dispozitive nu trebuie să fie conectate și există versiuni neconectate ale dispozitivelor conectate.

De exemplu, în cazul iluminatului comercial, aplicația poate avea nevoie de un mecanism simplu de control al luminii pe baza luminii ambientale sau a senzorilor de ocupare. În domeniul bunurilor de consum, mulți producători de periuțe de dinți au integrat recent conectivitatea în periuțele lor, ceea ce le oferă utilizatorilor memento-uri prietenoase și informații despre obiceiurile lor de periaj. Cu toate acestea, unii consumatori preferă în continuare versiunile neconectate ale dispozitivului și doresc pur și simplu o periuță de dinți electrică.

Noul microcontroler BB50 și familia mai mare de microcontrolere BB5x ajută la abordarea acestor provocări prin următoarele:

  • Instrumente și software comune pe 8 și 32-biți, cum ar fi Silicon Labs Simplicity Studio și un compilator pe 8-biți cu toate funcțiile.
  • Un nucleu de înaltă performanță optimizat pentru un număr mare de instrucțiuni cu un singur ciclu pentru a îmbunătăți eficiența de funcționare.
  • Tensiuni de operare largi și moduri de consum redus de putere pentru aplicații alimentate de la baterii pentru a îmbunătăți eficiența energetică pentru o mare varietate de dimensiuni de baterii.
  • Diverse opțiuni de încapsulare de la 2 mm la 5 mm pătrați, pentru a fi optimizate în funcție de nevoile de dimensiune.
  • Sute de exemple de firmware permit clienților să adauge cu ușurință funcționalități la un produs existent cu un efort de dezvoltare firmware suplimentar redus sau deloc.

Pentru mai multe informații, vizitați paginile de produs ale familiilor de microcontrolere BB50 și BB5x.

Silicon Labs

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu