Microchip își extinde portofoliul de circuite integrate pentru autentificare securizată

Șase noi produse axate pe securitate au ca scop optimizarea și extinderea securității încorporate într-o gamă largă de industrii, inclusiv IoT, de consum, domeniul industrial și auto

by gabi

Securitatea încorporată (embedded security) continuă să fie o prioritate ridicată, iar arhitecții au nevoie de soluții de securitate verificate, ușor de utilizat și optimizate din punct de vedere al costurilor, care să fie conforme cu cele mai bune practici din industrie. Pentru a le oferi proiectanților soluții complete de securitate încorporată, Microchip Technology a anunțat că și-a extins portofoliul de dispozitive pentru autentificare securizată cu șase noi produse din familiile sale de circuite integrate CryptoAuthentication și CryptoAutomotive, care îndeplinesc criteriile comune Joint Interpretation Library (JIL) de stocare securizată a cheilor cu grad ridicat de clasificare JIL (Common Criteria Joint Interpretation Library) și suportă algoritmi certificați care respectă Standardul federal de prelucrare a informațiilor (FIPS).

Acest portofoliu de dispozitive pentru autentificare securizată reduce pragul de intruziune și permite dezvoltatorilor de produse pentru noi segmente și aplicații să implementeze autentificarea de încredere pentru a preveni contrafacerea, a îmbunătăți controlul calității și a proteja experiența utilizatorului. Pe măsură ce contrafacerile devin predominante în multe industrii, necesitatea de a implementa încredere încorporată în multe proiecte este critică.

Dispozitivele sunt susținute de Trust Platform Design Suite, un instrument software dedicat, utilizat pentru a integra în aceste circuite serviciul de furnizare securizată a cheilor de la Microchip. Serviciul scalabil asigură provizionarea activelor criptografice pentru proiecte de aproape orice dimensiune, de la zeci de dispozitive până la implementări pe scară largă într-o varietate de sectoare, cum ar fi produsele de consum și cele medicale de unică folosință, ecosistemele de accesorii auto și industriale, încărcarea wireless și centrele de date.

Microchip a adăugat cinci noi produse la portofoliul său existent de circuite integrate CryptoAuthentication. Acestea sunt sisteme de stocare securizată bazate pe hardware care au rolul de a păstra cheile secrete protejate împotriva atacatorilor neautorizați:

  • ECC204: Semnătură ECC-P256 și HMAC (Hash-based Message Authentication Code).
  • ECC206: Alimentare parazită pe doi pini, semnătură ECC-P256 și HMAC
  • SHA104: Client SHA256 MAC
  • SHA105: Host SHA256 CheckMAC
  • SHA106: Alimentare parazită pe doi pini și client SHA256 MAC

Produsele de securitate de la Microchip sunt compatibile cu orice microprocesor (MPU) sau microcontroler (MCU) și pot fi utilizate ca dispozitive însoțitoare pentru microcontrolerele Microchip AVR® și pentru microprocesoarele și microcontrolerele bazate pe nucleul Arm®. Aceste circuite integrate pentru autentificare securizată oferă clienților o soluție versatilă care aderă la standardele și practicile în continuă evoluție ale industriei.

Instrumente de dezvoltare

Noile circuite integrate pentru autentificare securizată sunt susținute de Trust Platform Design Suite de la Microchip, de mediul de dezvoltare integrat (IDE) MPLAB® X, de plăcile de evaluare specifice produsului și de suportul bibliotecii CryptoAuthLib.

Pentru mai multe detalii, accesați acest link.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu