Senzorul hub de mică putere de la Microchip simplifică schimbul de date

by donpedro

În parteneriat cu producători de vârf de senzori pentru flexibilitate maximă.

Microchip anunţă SSC7102, un senzor hub de mică putere şi flexibil, o soluţie completă care realizează transferul/schimbul de date uşor şi oferă o selecţie variată de senzori acceptaţi. Microchip a încheiat parteneriate directe atât cu producători de top de senzori cât şi cu specialişti “sensor-fusion” pentru a crea această soluţie care permite lansarea mai rapidă a produsului pe piaţă fără nevoia de expertiză în domeniul “sensor-fusion”. SSC7102 este de asemenea, extrem de eficient. Acesta consumă ~4 mA în timp ce rulează altgoritmi complecşi “sensor-fusion” rezultând o extindere a duratei de viaţă a bateriei pentru tabletele pe care rulează Windows® 8.1, laptopuri, ultrabook-uri şi telefoane inteligente.
Sensorii pot fi acum adăugaţi la aproape orice, datorită costurilor şi dimensiunilor lor foarte mici. IHS iSuppli estimează că până în 2016, vor fi integrate în telefoanele mobile şi tablete mai mult de 6 miliarde de senzori de mişcare. Datorită prezenţei tot mai mari a senzorilor în jurul nostru, cerinţele de sistem vor acoperi aplicaţii care încep de la o simplă monitorizare până la livrarea de informaţii complexe despre mediu şi activităţile noastre de zi cu zi. Datele de la senzorii multipli care sesizează mişcarea prin intermediul accelerometrelor, magnetometrelor şi giroscoapelor precum şi datele provenite de la factorii de mediu cum ar fi lumina, temperatura, umiditatea şi presiunea, au nevoie să fie integrate sau chiar “topite” în sistem. Senzorul hub de mică putere de la Microchip, SSC7102 rulează aceşti altgoritmi complecşi “sensor-fusion” oferind în acelaşi timp flexibilitate maximă într-o soluţie uşor de implementat.
Pentru dezvoltarea senzorului SSC7102, Microchip a căutat, în parteneriat cu companii de top din industrie precum Bosch şi Movea, să ofere o soluţie Windows 8.1-certificată HID-over-I2C™uşor de utilizat şi cu un consum extrem de redus de energie.

Factori cheie:
• Windows® 8, tablete şi aplicaţiile pentru jocuri pot accesa cu uşurinţă datele de mişcare şi de poziţie prin soluţii la cheie
• Compatibil cu o gamă extrem de largă de senzori de la cei mai importanţi producători
• Permite un transfer uşor de date de la mai mulţi senzori de mişcare şi factori de mediu
• Extinde durata de viaţă a bateriei consumând ~4mA în timp ce rulează algoritimi complecşi pentru schimbul de date.

Senzorul hub SSC7102 de la Microchip este disponibil într-o capsulă BGA de 6mm × 6mm. Mostre sunt disponibile acum; este de aşteptat ca volumele de producţie să apară până la sfârşitul acestui trimestru.

Microchip Technology
www.microchip.com/get/9821

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu