Senzori Inductivi IME

Standard economic pentru utilizare în medii industriale

by gabi

Există o mulțime de tipuri de senzori de proximitate, care pot fi utilizați în diferite aplicații. Aceștia funcționează pe baza unui principiu de funcționare universal care constă în transmiterea de date despre prezența sau mișcarea unui obiect prin intermediul unui semnal electric atunci când obiectul se află în raza de acțiune a senzorului.

Senzorii de proximitate, după modul lor de funcționare se clasifică în: Senzori cu infraroșu (senzor IR); Senzori de proximitate inductivi; Senzori capacitivi de proximitate; Senzori de proximitate cu ultrasunete; Senzori magnetici de proximitate; Senzori de proximitate inductivi.

Senzorii inductivi SICK oferă o detectare precisă, timp de nefuncționare minimizat și o durată lungă de viață. Pot fi astfel întâlniți:

  • Senzori IME – Economici și compacți – caracterizați de instalare simplă și economică, dimensiune compactă cu design robust, fiind disponibili într-o gamă largă de configurații.
  • Senzori IMM – Siguri și preciși – caracterizați de flexibilitate în instalare, opțiune de comunicare prin IO-Link, greutate redusă ce permite accelerarea proceselor dinamice.
  • Senzori IMA – Puternici și flexibili – caracterizați de precizie ridicată de poziționare, potriviți pentru zone mari de detectare, nu sunt necesare piese mecanice suplimentare.
  • Senzori IMF – Fiabili și economici – caracterizați de procese fiabile datorită intervalelor de detectare extinse, stabilire rapidă și fiabilă a parametrilor prin IO-Link.

Senzorii inductivi IME implică tehnologie înaltă în cele mai mici spații. Cipul ASIC integrat permite ajustarea digitală după încheierea procesului de fabricație. Salvarea valorilor în ASIC asigură puncte de comutare foarte precise și repetabilitate foarte mare a valorilor, pentru orice număr de serii de producție. Senzorii IME sunt complet încapsulați, ceea ce crește foarte mult rezistența la șocuri și vibrații. Clienții beneficiază de precizii mari de poziționare în instalație, precum și siguranță în funcționare pe termen lung.

Printre avantaje, pot fi menționate: disponibilitate ridicată a mașinii datorită designului robust și eficient din punct de vedere al costurilor de achiziție; disponibilitate variată datorită portofoliului extins; precizie ridicată de poziționare mulțumită comportamentului în comutație.

Caracteristici generale: dimensiuni filet între M8 și M30; domenii extinse de detectare, de la 1,5 mm până la 38mm; configurație electrică DC 3-4 fire și DC 2 fire; clasă de protecție carcasă IP67; interval de temperatură de operare de la –25°C până la +75°C; carcasă din alamă placată cu nichel.

Ca o concluzie, vă oferim senzori inductivi de înaltă performanță pentru detecție fără contact și fără uzură, a unor obiecte metalice în aplicații de automatizare industrială, precum împachetare, manipulare materiale și mașini unelte. Va invităm să intrați pe website-ul https://shop.compec.ro/ pentru a accesa oferta completă de senzori inductivi și nu numai.

Sursă: https://shop.compec.ro/ime-senzori-inductivi/senzor-inductiv-proximitate-ime-sick-m8-m12-flush-non-flush.html#resp-tab2

Autor: Bogdan Grămescu
Aurocon Compec – https://www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu