Senzori fotoelectrici miniaturali

by donpedro

Performanţe excelente împreună cu spaţiu restrâns de instalare: o provocare pentru tehnologiile de detecţie cu senzori. Maşini şi utilaje minuscule, sisteme industriale combinate, medii extreme de funcţionare şi

obiecte de orice forme şi dimensiuni, răspunsul la această combinaţie vine de la Aurocon COMPEC.
Senzorii SICK echipaţi cu cele mai noi tehnologii precum PinPoint LED, circuit integrat ASIC, microcontroler şi conectivitate IO-Link, în carcase rezistente la uzură, ultracompacte şi cu foarte multe accesorii reprezintă soluţia ideală pentru dezvoltarea de aplicaţii dintre cele mai diverse.

W2 – familia de senzori subminiaturali

Familia de senzori subminiaturali este disponibilă în două forme ale carcasei, plată sau subţire. Folosirea sistemelor optice monocip conduce la crearea de senzori subminiaturali cu perfor­manţe extraordinare. Familia W2 în varianta cu carcasă plată, cu o înălţime de doar 3,5mm, poate fi instalată practic oriunde. În varianta subţire, sunt disponibili senzori extraordinari cu funcţii avansate de suprimare a fundalului şi cu spot luminos focalizat precum raza laser, permiţând astfel detecţia precisă şi în cele mai înguste spaţii de instalare. Variantele cu reflector sau tip sender / receiver asigură detecţia pe distanţe lungi.

Beneficii:
• performanţe ridicate la dimensiuni subminiaturale;
• spot luminos puternic focalizat;
• funcţionare asigurată şi în cele mai diverse medii de lucru.

W4 – miniatură cu performanţe tehnice excepţionale

Senzorii fotoelectrici miniaturali din seria W4 se potrivesc oricărei nevoi de disponibilitate în carcase plate, subţiri sau cu teflon. Familia W4 asigură caracteristici excelente de detecţie, imunitate crescută la interferenţele ambientale şi stabilitate la montare. Fie că sunt transparente, reflectorizante sau texturate, toate obiectele pot fi detectate fiabil.

Beneficii:
• configurare precisă şi securizată cu potenţiometru cu 5 trepte;
• chiar şi obiectele mate precum celulele solare sau materialele textile negre pot fi detectate fiabil;
• aliniere sigură şi precisă;
• detecţie sigură şi precisă a obiectelor transparente sau reflectorizante.

W8 – mic, rapid şi fiabil pe raze scurte de detecţie

W8 reprezintă o familie de senzori miniaturali de înaltă calitate, special proiectaţi pentru aplicaţii cu distanţe scurte de detecţie. Supresia fundalului şi frecvenţele mari de comutaţie de până la 2kHz deschid noi oportunităţi de dezvoltare a aplicaţiilor de detecţie. Seria cuprinde senzori fotoelectrici de proximitate WTB8 sau senzori retroreflexivi WL8. Design-ul carcasei cu fante filetate M3 permite instalarea sigură şi uşoară.

Beneficii:
• flexibilitate maximă în proiectarea şi operarea facilităţilor mulţumită detecţiei fiabile a obiectelor în orice situaţie;
• montare rapidă şi uşoară mulţumită fantelor filetate M3;
• frecvenţe mari de detecţie, de 2kHz;
• suportul de montare din inox este inclus.

W100 – senzori fotoelectrici miniaturali pentru aplicaţii standard

W100 este o familie completă de senzori fotoelectrici în format miniatural ce asigură game mari de detecţie pentru aplicaţii standard. Design-ul carcasei este unul clasic, prevăzut cu fante filetate M3 ce permit instalarea simplă, standard şi cu costuri reduse. W100 este disponibil cu un emiţător cu LED-uri standardizat , cu LED strălucitor sau cu rază laser.
În consecinţă, W100 este o opţiune economică pentru orice aplicaţie, în particular pentru sisteme de manipulare şi depo­zitare mărfuri.

Beneficii:
• montare simplă standard;
• spot luminos extrem de vizibil, şi la distanţe mai mari;
• o singură familie de senzori contribuie la o integrare mai uşoară la scară industrială.

G6 – calea economică către performanţe de top

G6 reprezintă seria globală de senzori fotoelectrici miniaturali cu raport excelent preţ/performanţă.
Montaţi la doar 25mm de obiectul ţintă, senzorii G6 asigură detecţie sigură, la cel mai înalt nivel. Cu LED-urile sale PinPoint, conectoare metalice, LED-uri strălucitoare pentru indicarea stării de detecţie, configurarea extrem de facilă, clasa de protecţie IP67 precum şi cea mai modernă tehnologie ASIC, senzorul G6 lasă în urma sa produsele de la competitori.

Beneficii:
• montare simplă;
• spot luminos extrem de vizibil;
• performanţă garantată cu tehnologiile PinPoint şi ASIC;
• conectoare şi accesorii durabile şi rezistente.

Senzorii W2 subminiaturali plaţi detectează fiabil foliile transparente utilizate la maşinile de ambalat. Posibilitatea de a detecta şi obiecte transparente este una dintre caracteristicile ce fac din seria W2 o familie de senzori fotoelectrici ce pot fi instalaţi practic oriunde, spaţiul redus nefiind o piedică pentru aceştia. De asemenea, se poate remarca LED-ul special care indică starea de comutaţie/detecţie a senzorului folosit la detecţia foliei transparente.

Senzorii G6 pot fi inseraţi în spaţii foarte înguste precum cele specifice industriei producătoare de rulmenţi.
În aplicaţia alăturată senzorul este folosit la detectarea prezenţei bilelor în rulmenţi, senzorul fiind în prealabil configurat să detecteze obiectele aflate la o anumită distanţă faţă de celula fotoelectrică.

Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu