Şcoala de Vară IP Workshop

by donpedro

Şcoala de Vară IP Workshop reprezintă un eveniment IT cu tradiţie, dezvoltat de echipa Ideas and Projects Workshop, o echipă formată din profesori, studenţi şi absolvenţi, care se dedică în mod constant şi voluntar, de 7 ani încoace, dezvoltării tinerilor în diverse domenii IT, prin acest eveniment estival, precum şi prin simpozionul ce se desfăşoară anual, primăvara.

Sub moto-ul: “Aceasta nu este tabără, este şcoala de vară”, an de an, în diferite oraşe ale ţării, Tg. Mureş, Bucureşti, Călimaneşti etc., evenimentul, dedicat studenţilor, dar şi elevilor de liceu, precum şi profesorilor, îşi propune să îi înveţe pe aceştia noi tehnologii din diverse domenii IT, care nu se predau în şcoli sau universităţi. Reprezintă o metodă de învăţare complementară şcolii tradiţionale, care se desfăşoară într-o atmosferă familială, prietenească, alături de tineri de pe tot cuprinsul ţării.

Timp de două săptămâni, la sfârşit de iulie, început de august, tinerii au parte de
cursuri formative în domeniul ales de ei.
Anul acesta, “meniul” va fi presărat cu nişte cursuri de programare pentru Android, pentru începători, dar şi pentru avansaţi, un altul de dispozitive integrate, unul de electronică şi robotică şi încă două din altă arie: Photoshop precum şi Web şi HTML5.
Zilele de curs sunt alternate cu zile de drumeţii, excursii, vizite ghidate, vizite la ştrand sau în parcuri de agrement.

La finalul celor două săptămâni, înainte de a se întoarce îmbogăţiţi acasă, tinerii fac o mică demonstraţie, prezentând un proiect în care au îmbinat noţiunile acumulate în decursul acestei perioade.
Proiectele pot fi realizate în echipă sau individual şi se prezintă în faţa tuturor participanţilor, urmând ca juriul să ofere şi nişte premii, pe lângă diploma de participare acordată fiecăruia.
Fiecare şcoală de vară leagă prietenii şi atrage noi membri în familia IPW, care aşteaptă cu entuziasm să se reîntâlnească la următorul eveniment.
Printre aceştia se numără studenţi care ne vor încânta cu prezenţa lor pentru a patra sau a cincea oara în acest an la Tg. Mureş între 1 şi 14 august.
Cei interesanţi se pot înscrie pe site-ul: http://www.scoaladevara.info/ sau ne pot urmări pe pagina de facebook şi de google plus: ipworkshop.

Vă aşteptăm cu drag!

Daiana Negulici
daiana@ipworkshop.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu