ROMSYS şi Sun se focalizează pe securitatea în domeniul ICT

by donpedro

Investiţia în securitatea sistemelor informatice este o componentă strategică, pe termen lung, a fiecărei instituţii, a fiecărei companii, care îşi dovedeşte în timp rentabilitatea – aceasta a fost concluzia conferinţei Making the Network Secure: Prevent, Detect, Respond, organizată de ROMSYS, lider în furnizarea de soluţii informatice şi de comunicaţii complexe, împreună cu partenerul său Sun Microsystems. Evenimentul a avut loc luni, 2 iunie 2003, în atmosfera selectă a hotelului Crowne Plaza, şi s-a bucurat de prezenţa a peste 120 de participanţi – jurnalişti şi specialişti din cadrul unor prestigioase companii şi instituţii româneşti, care au avut ocazia să se întâlnească cu specialiştii Sun, veniţi special la Bucureşti de la Atena, Geneva şi San Francisco.

Cuvântul de bun venit a fost adresat de către Adrian Dogaru, Vicepreşedinte Vânzări în cadrul Romsys. Domnia sa a făcut o scurtă prezentare a companiei, insistând pe expertiza şi capabilităţile specialiştilor ROMSYS în domeniul soluţiilor de securitate. În acest moment, indivizii şi companiile depind de tehnologia informaţiilor în aceeaşi măsură ca şi de apă şi electricitate. Aşadar, poate cele mai importante aşteptări ale noastre din partea specialiştilor şi tehnologiilor ICT sunt legate de fiabilitate, funcţionare neîntreruptă şi siguranţă.
Din partea companiei Sun Microsystems, dl. Gilles Gravier – Segment Manager for Europe Market Development – a prezentat avantajele parteneriatului cu Sun.
Unul dintre liderii mondiali în domeniul ICT, Sun Microsystems dezvoltă strategii de securitate informatică, axate pe câteva direcţii majore: securitatea datelor (confidenţialitate, integritate etc.), a calculatoarelor personale, a celorlalte echipamente informatice (de la servere până la telefoane mobile), precum şi a autenficării şi accesului în reţele. “Ne-am propus ca smart cardurile oferite de noi să devină o soluţie universală, un echipament care să se potrivească oricărei situaţii şi să se adapteze perfect oricărei reţele. Aşa a apărut soluţia noastră bazată pe Java Card şi putem spune că, în acest moment, în întreaga lume, există 283 milioane de astfel de carduri în circulaţie, unele fiind utilizate chiar în cele mai critice aplicaţii ale armatei Statelor Unite” a declarat Vic Winkler în cadrul prezentării.
Echipamentele şi soluţiile oferite de Sun Microsystems sunt recunoscute la nivel mondial pentru performanţele lor deosebite, mai ales pentru asigurarea funcţionării neîntrerupte a aplicaţiilor critice din domeniile importante ale oricărei economii: financiar-bancar, comunicaţii, guvernamental, militar, universitar, medical.
Securitatea informaţiilor este un subiect des vehiculat în ultimii ani, iar problematica este foarte complexă. Toată lumea este de acord că fiecare organizaţie, indiferent de mărime şi domeniu de activitate, trebuie să gândească o politică de securitate coerentă, concretizată prin echipamente şi aplicaţii, dar mai ales prin reguli şi norme de protecţie şi de tratare a incidentelor, controlul fluxurilor de date, soluţii de back-up etc.
Această politică are rolul de a proteja valorile informaţionale, financiare şi chiar integritatea şi existenţa companiei pe piaţă, împotriva dezastrelor şi a atacurilor venite atât din interiorul cât şi din exteriorul organizaţiei.

www.romsys.ro
e-mail: mktg@ROMSYS.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu