Rockwell 46CLR

Senzori de culoare True RGB

by gabi

Senzorul inteligent IO-Link permite obținerea de date complete RGB plus valori ale intensității luminoase, beneficiind de o tehnologie unică de corectare a distanței pentru detectarea constantă a culorilor și alte numeroase funcții. Senzorii de culoare industriali au o multitudine de aplicații în industrii, de la inginerie electrică la cosmetică, trecând prin materiale plastice, filme și reciclare. Utilizările tipice includ, pentru a numi doar câteva, activarea pașilor proceselor precum sortarea, optimizarea procesului și, desigur, controlul calității. Ca atare, senzorii de culoare sunt un instrument de neprețuit atunci când sunt utilizați ca parte a proceselor moderne de producție și a altor operațiuni industriale. În plus, integrarea tehnologiei IO-Link face aceste dispozitive mult mai puternice, în timp ce sunt mai ușor de implementat, de confirmat funcționarea corectă și de întreținut pe teren.

Senzorii Rockwell 46CLR ies în evidență datorită unui număr de caracteristici avansate, printre care este inclusă tehnologia de corecție a distanței în curs de brevetare, ceea ce înseamnă că se laudă cu o detectare constantă a culorii la intervale de până la 65 mm. Alte caracteristici cheie includ:

  • Capabilitate de detecție și înaltă flexibilitate până la 7 culori în modul potrivire de culoare codat binar cu 3 ieșiri digitale și un număr nelimitat de culori prin utilizarea legăturii IO-Link conectate la controlere CompactLogix
  • Flexibilitate adițională datorată celor 9 nivele de toleranță
  • Trei ieșiri discrete cu auto PNP/NPN
  • Carcasă cu clasă de protecție IP67 și IP69

Flexibilitatea este o caracteristică esențială a senzorilor Rockwell 46CLR, fiind acceptate până la șapte canale, prin trei ieșiri discrete codificate binar, plus patru ieșiri virtuale. Cu toate acestea, atunci când este integrat cu un controler CompactLogix folosind IO-Link, 46CLR este capabil să detecteze un număr nelimitat de culori, deoarece controlerul are acces atât la harta datelor de proces pentru informații RGB+I, cât și la o a doua hartă a datelor de proces a culorilor stocate intern. în interiorul senzorului.

Alte avantaje oferite de IO-Link constau din accesul la valoarea semnalului brut al senzorului, ce poate fi configurat pentru a ajuta la întreținere și asistență, mai multe profiluri pentru configurații diferite ale mașinii, plus contor și temporizatoare de detectare a țintei și a temperaturii interne. În plus, un filtru de mediere poate fi configurat prin IO-Link, iar interfața locală cu utilizatorul poate fi blocată de la distanță.

Există 3 modele Rockwell 46CLR: Cu suprimarea strălucirii orbitoare (nr. stoc RS 233-7571) cu distanță de detecție 18-32mm; Cu dimensiune mică a spotului (nr. stoc RS 233-7572) cu distanță de detecție 18-60mm; Rază lungă de acțiune (nr. stoc RS 233-7573) cu distanță de detecție 20-150mm.

Integrarea rapidă și fără probleme este facilitată și de utilizarea cu alte produse Rockwell Automation IO-Link, cum ar fi controlerele CompactLogix și ControlLogix, împreună cu software-ul Studio 500 Logix Designer. În același timp, deoarece IO-Link este un standard deschis, iar Rockwell Automation face ca fișierele IO-Link Device Description (IODD) ale senzorului să fie disponibile pentru descărcare, senzorii 46CLR pot fi integrați și cu alte magistrale și cu master-uri IO-Link.

Beneficiile IO-Link sunt clare, oferind mai multă vizibilitate asupra stării de funcționare a dispozitivului, ceea ce ajută operatorii să ia decizii mai inteligente și, foarte important, reducând timpul neplanificat de oprire a mașinii, conducând la punerea în funcțiune mai rapidă a mașinii și la creșterea timpului de funcționare, ceea ce va duce la o eficiență globală mai mare a echipamentului (OEE).

Autor: Bogdan Grămescu
Aurocon Compec – https://www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și