Conectare inteligentă în rețea în domeniul automatizării

Datorită tehnicii sale descentralizate de instalare, Murrelektronik pregătește utilajele și instalațiile pentru viitor

by gabi

Domeniul automatizărilor se focalizează pe transformare digitală. Cu ajutorul unei tehnici de instalare descentralizate se face pasul decisiv către digitalizare și către crearea unei valori adăugate sustenabile. Murrelektronik se concentrează de ani de zile pe digitalizare și dezvoltă toate produsele hardware necesare pentru transformarea digitală (module fieldbus, switch-uri, surse de alimentare, IO-Link, cabluri și conectori) și are experiență solidă în domeniul software și al geamănului digital. Conectarea inteligentă în rețea a componentelor individuale la un sistem global avansează în mod profesionist transformarea digitală.

Vario-X – Sistem de automatizare foarte premiat

Vario-X este o platformă de automatizare modulară și extrem de flexibilă care permite pentru prima dată ca toate funcțiile de automatizare să fie implementate complet descentralizat (adică fără un dulap de control).  (© Murrelektronik GmbH)

Vario-X este o platformă de automatizare, flexibilă și scalabilă, cu maximă deschidere și performanță pe toate nivelurile și pentru toate interfețele. Viitorul automatizării nu prevedere panouri de comandă și aer comprimat – ci conectare la rețea, ștecăre și rentabilitate a costurilor.

Cu ajutorul unui geamăn digital se transpune complet în lumea digitală proiectarea, simularea și monitorizarea ulterioară a funcționării, precum și gestionarea întreținerii unei instalații. Această replică mobilă 1:1 a instalației reale include toate funcțiile și toți parametrii sistemului ulterior – și asta încă din faza de proiect, chiar înainte de a fi comandată sau montată prima componentă mecanică.

Soluția pentru energie Emparro20-Pro

Componentele de putere de la Murrelektronik asigură alimentarea optimă cu energie electrică în instalațiile mașinilor și utilajelor. Noua sursă de alimentare în comutație Emparro20-Pro cu grad înalt de eficiență economisește bani datorită dimensiunilor reduse, duratei de viață mai lungi și disponibilității ridicate a utilajului. Cu adaptorul IO-Link comercializat separat, sursa de alimentare în comutație poate fi operată de la distanță, de exemplu pentru a seta tensiunea de ieșire, pentru a bloca elementele de control sau pentru a efectua diagnosticarea sursei de alimentare.

Asamblarea completă și fără unelte a Emparro20-Pro prin șina de profil asigură o instalare simplificată. De asemenea, un plus este reprezentat și de trăsătura compactă a sursei de alimentare în comutație, care este cu peste 40% mai îngustă decât modelul anterior, deoarece economisește mult spațiu în panoul de comandă.

IO-Link – Un sistem pentru toți

Plug-and-Play: Datorită ștecărelor preconfecționate, instalarea și cablarea senzorilor și actuatoarelor se face fără erori și în cel mai scurt timp posibil.  (© Murrelektronik GmbH)

În ultimii ani, gradul de complexitate a proceselor de producție a crescut, deoarece din ce în ce mai multe date sunt înregistrate și conectate la nivelul utilajelor și instalațiilor. Standardul de comunicație IO-Link face ordine în învălmășeala de cabluri și ștecăre: gata cu regleta de borne, acum este rândul modulelor compacte IO! Datorită principiului dovedit Plug-and-Play conexiunile în tehnica de instalare sunt ușor de realizat; în același timp, standardul de comunicație creează transparență maximă de la nivelul senzor-actuator până în cloud.

Murrelektronik vă pune la dispoziție un portofoliu cuprinzător IO-Link, care se extinde constant. În modulele fieldbus IP67 MVK Pro și IMPACT67 Pro sunt integrate în total 8 porturi master multifuncționale, iar datorită conectorilor cu ștecăr M12 codați L se transportă curenți mari. În plus, protocoalele Ethernet PROFINET, EtherNet/IP și EtherCAT pot fi utilizate fără probleme. Este posibilă chiar și folosirea independentă a fieldbus-ului, prin intermediul OPC UA, MQTT, JSON REST API – datorită SMI (Standardized Master Interface) deja integrată. Astfel, se reduc costurile, crește nivelul de productivitate, apar noi posibilități referitoare la service și mentenanță, se micșorează timpii de instalare și de punere în funcțiune și se înlocuiește cablarea complexă cu panouri de comandă care ocupă mult spațiu.

MQ15: Conectori electrici pentru alimentarea utilajului

Conectorii electrici rezistenți la apă și la praf din seria MQ15 de la Murrelektronik alimentează utilajele și instalațiile cu energie și sunt creați pentru conectarea motoarelor asincrone și trifazate.  (© Murrelektronik GmbH)

Conectorii se instalează simplu, datorită sistemului de conectare rapidă, care nu necesită scule. Aceștia sunt potriviți pentru medii industriale dure, fiindcă sunt protejați împotriva prafului și apei, conform IP67. Designul lor compact și valorile ridicate de transmitere a curentului (până la 16 A sarcină continuă) la o tensiune de 600 VAC oferă o gamă largă de aplicații. Prin urmare, sunt predestinați, de exemplu, pentru conectarea motoarelor asincrone și trifazate.

Murrelektronik este lider pentru cablurile de conexiune, cu o diversitate fără sfârșit de tipuri de cabluri, culori și forme de conexiune. La fel ca ștecărele cu ventil, conectorii cu ștecăr rotund M8, M12, MQ15, M23 sunt preconfecționați și disponibili pentru aproape toate lungimile de cablu. Comutatoarele de protecție cu LED sunt de multe ori integrate. Adaptoarele practice și conectorii T cresc flexibilitatea.

Puterea viziunii

Soluții de instalare Vision de la Murrelektronik (de la stânga la dreapta): Switch-ul Xelity Hybrid preia comunicația datelor și alimentarea cu energie, Injection Box este un alimentator cvadruplu de tensiune și semnal la 24V, Master Breakout Box distribuie tensiune și semnale, iar splitterul NEC Clasa 2 este un distribuitor pur de tensiune și semnal.  (© Murrelektronik GmbH)

Prelucrarea industrială a imaginilor este, în multe domenii, un adevărat stimulent de eficiență. Camerele înlocuiesc o mulțime de senzori și reprezintă baza automatizării maxime a numeroase procese. Citirea codurilor de bare, achiziția de date privind dimensiunile, controlul calității, urmărirea și identificarea pieselor, supravegherea liniilor de producție sunt doar câteva dintre domeniile de utilizare. Automatizarea și optimizarea înseamnă mai multă eficiență, randament mai mare, nivel crescut al calității, mai puține reparații costisitoare și, nu în ultimul rând, nivel crescut de satisfacție a clienților.

Cu soluțiile modulare Plug & Play de la Murrelektronik, sistemele Vision nu sunt doar puse în funcțiune rapid și flexibil – modulele oferă, de asemenea, posibilitatea unei diagnosticări cuprinzătoare și detaliate, având astfel un impact major asupra disponibilității instalației. În plus: Prin instalarea descentralizată a echipamentelor de comunicație a datelor și alimentarea cu tensiune, eforturile de instalare, precum și lucrările de proiectare și concepție pentru tablouri electrice și trasee de cabluri supradimensionate pot fi reduse semnificativ și la strictul necesar.

Conectare inteligentă și control complet în rețea

Switch-ul configurabil Xelity 10 TX IP67 – Un switch pentru transfer puternic de date în orice domeniu de utilizare.  (© Murrelektronik GmbH)

Switch-urile de la Murrelektronik sunt disponibile în cadrul unui portofoliu complex. Cablurile potrivite pentru conectare, precum și execuțiile pentru panoul de comandă pentru conectarea simplă îndeplinesc toate dorințele. Datorită switch-urilor cu și fără configurare unitatea de control SPS se conectează cu dispozitivele Ethernet și cu alte switch-uri.

Switch-ul configurabil Xelity 10 TX IP67 oferă noi posibilități pentru un management inteligent de date, care poate fi realizat în mod descentralizat și fără panou de comandă. Cu până la zece porturi Gigabit, precum și prin robustețea sa ridicată și diversitatea variantelor, acesta stabilește un nou standard pentru această categorie de produse. Carcasa metalică, solidă și compactă, cu protecție ridicată IP67, permite utilizarea switch-ului chiar și în medii industriale extrem de dure, în timp ce conectorii cu ștecăr de mare putere, codați M12 L, asigură o conectare simplă.

Noile switch-uri configurabile IP20 Gigabit au o rată de transfer de date extrem de mare, de până la 1000 Mbiți/s pe fiecare port. Acestea încorporează diagnoză de rețea, analiză a erorilor și mecanisme de redundanță. Astfel, se optimizează transferul de date și se asigură controlul în rețea, de exemplu prin acces de la distanță.

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
www.murrelektronik.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu