Renesas raportează progresele înregistrate la un an de la achiziția Reality AI

Mai multe soluții noi de inteligență artificială care acoperă aplicații industriale, HVAC și auto au fost prezentate la Sensors Converge Tradeshow 20-22 iunie în Santa Clara, California.

by gabi

Renesas Electronics Corporation a prezentat progresele înregistrate în ceea ce privește furnizarea de soluții de inteligență artificială (AI) și TinyML (tiny machine learning) la un an după ce a anunțat achiziția Reality Analytics, Inc. (Reality AI), un furnizor de vârf de soluții embedded AI.

La 9 iunie 2022, Renesas a anunțat achiziționarea Reality AI. Gama largă de soluții embedded AI și TinyML de la Reality AI pentru detecția non-vizuală avansată în produsele auto, industriale și comerciale se potrivește bine cu oferta de procesare embedded și IoT de la Renesas. Acestea oferă învățare automată cu ajutorul matematicii avansate de procesare a semnalelor, oferind o inferență rapidă și eficientă de învățare automată care se potrivește pe microcontrolere mici și pe microprocesoare mai puternice. Cu Reality AI Tools®, un mediu software construit pentru a sprijini întregul ciclu de dezvoltare a produsului, utilizatorii pot explora automat datele senzorilor și pot genera modele optimizate. Reality AI Tools conține analize pentru a găsi cel mai bun senzor sau cea mai bună combinație de senzori, locații pentru plasarea senzorilor și generarea automată a specificațiilor componentelor și include funcții de model complet explicabile în termeni de domeniu timp/frecvență.

Reality AI Tools este acum strâns integrat în produsele de calcul Renesas și suportă nativ toate microcontrolerele și microprocesoarele Renesas, cu ajutorul unui motor integrat de selectare a componentelor. Există, de asemenea, suport pentru comutarea automată a contextului între Reality AI Tools și e² studio, mediul de dezvoltare embedded de referință al Renesas.

RealityCheck™ Motor Toolbox, un set avansat de instrumente software pentru învățare automată, utilizează informații electrice din procesul de control al motorului pentru a permite dezvoltarea întreținerii predictive, a detectării anomaliilor și a feedback-ului de control inteligent – fără a avea nevoie de senzori suplimentari. Acesta permite detectarea timpurie a micilor fluctuații ale parametrilor sistemului, care indică probleme de întreținere și anomalii, reducând astfel timpii morți. Software-ul funcționează fără probleme cu microcontrolerele și microprocesoarele Renesas și kiturile pentru controlul motoarelor și se completează perfect cu Reality AI Tools pentru a crea, valida și implementa modele de clasificare sau predicție a senzorilor pe scară largă. Această funcționalitate reprezintă un lanț de instrumente construit cu modele de predicție care pot fi accesate cu ușurință, din start, prin utilizarea lanțurilor de instrumente Reality AI pentru dezvoltatori.

RealityCheck™ HVAC Solution Suite este o suită de soluții integrate pe verticală pentru industria HVAC. Această soluție oferă un cadru cuprinzător care include un proiect de referință hardware și firmware, un set de modele ML preinstruite, gata de a fi utilizate pentru proiectarea produselor și un proces clar descris pentru instruirea modelelor, personalizarea și testarea pe teren pentru a satisface cerințele specifice ale produselor. Acest progres a îmbunătățit semnificativ eficiența sistemelor HVAC.

Automotive SWS Solution Suite combină unitar atât partea hardware, cât și cea software pentru a oferi pasagerilor un nou nivel de protecție. Suita vine cu o arie de microfoane MEMS integrată în componente sau plasată în plafon. Microcontrolerele auto cu geometrie flexibilă execută software-ul de detectare și localizare AI pe un hardware ieftin. Modelele AI detectează și clasifică cu precizie diferite amenințări de la o distanță de 1,5 km în cazul sirenelor, peste 35 m pentru autoturisme, camioane și motociclete și de la 10 m pentru biciclete și alergători. Localizarea este asigurată prin intermediul modelelor AI care calculează unghiul de sosire, estimează distanța și detectează dacă amenințările se apropie sau se îndepărtează.

Mai multe informații

Mai multe informații despre soluțiile AI de la Renesas sunt disponibile la renesas.com/reality-ai.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și