Renesas prezintă starter kit-ul R-Car S4 cu ajutorul căruia se poate dezvolta rapid software pentru sistemele de gateway din industria auto

Kitul poate fi combinat cu SDK-ul R-Car S4 Whitebox (open-source) pentru a accelera prototiparea

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat o nouă placă de dezvoltare destinată sistemelor de gateway pentru automobile. R-Car S4 Starter Kit este o placă de dezvoltare ieftină și ușor de procurat pentru crearea de software cu ajutorul sistemului pe cip (SoC) R-Car S4 de la Renesas. SoC-ul oferă performanțe de calcul ridicate și o serie de caracteristici de comunicație atât pentru comunicația în cloud, cât și pentru controlul sigur al vehiculului. Noul kit este o opțiune mai puțin costisitoare și ușor de obținut în comparație cu placa de referință R-Car S4 existentă, care oferă un mediu de dezvoltare complet, inclusiv o placă de evaluare și software. Inginerii pot profita acum de noul kit pentru a iniția cu ușurință o primă evaluare a serverelor auto, a gateway-urilor conectate, a modulelor de conectivitate și altele, pentru dezvoltarea rapidă a aplicațiilor.

Kitul de pornire R-Car S4 include interfețe esențiale R-Car S4, cum ar fi switch-ul Ethernet TSN și CAN FD, precum și memorie, de exemplu 4GB(Gigabyte) LPDDR4, 128GB UFS (Universal Flash Storage) și 64MB(Megabyte) de memorie flash Quad SPI. În plus, utilizatorii pot extinde cu ușurință funcțiile periferice prin utilizarea conectorilor de expansiune și pot personaliza hardware-ul în funcție de nevoile individuale.

În plus, Renesas oferă R-Car S4 Whitebox SDK, un mediu de dezvoltare open-source pentru industria auto pentru R-Car S4, care poate fi combinat cu R-Car S4 Starter Kit. SDK-ul constă în software FoC (Free of Charge) și poate fi utilizat cu ușurință fără a fi nevoie de acorduri de licență complicate. SDK-ul include mostre de software, programe de testare și instrumente de monitorizare a resurselor pentru actualizări de software OTA (Over-The-Air), IPS (Intrusion Prevention System) și IDS (Intrusion Detection System) pentru securitatea rețelei, permițând realizarea de diverse prototipuri și evaluări. Utilizatorii pot folosi exemplele de software ca bază pentru a-și dezvolta propriile aplicații. Acest kit scurtează timpul de dezvoltare și reduce consumul de energie, impunând, astfel, un impact mai mic asupra mediului.

Disponibilitate

Kitul de pornire R-Car S4 este disponibil la principalii distribuitori sau prin intermediul unui reprezentant local de vânzări Renesas. Pentru mai multe informații, vizitați: https://www.renesas.com/R-Car-S4-StarterKit.

R-Car S4 Whitebox SDK va fi disponibil până la sfârșitul lunii august. Informații suplimentare despre R-Car S4 Whitebox SDK sunt disponibile la: https://www.renesas.com/whitebox-sdk.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și