PLS extinde suportul pentru microcontrolerele TRAVEO™ T2G de la Infineon

by gabi

Cea mai recentă versiune Universal Debug Engine (UDE) 2023 de la PLS Programmierbare Logik & Systeme permite nu numai depanarea și testarea eficientă, ci și foarte convenabilă a aplicațiilor dezvoltate pentru microcontrolerele TRAVEO™ CYT4DN de la Infineon.

Odată cu cel mai recent dispozitiv CYT4DN din familia TRAVEO™ T2G, Infineon se adresează aplicațiilor din domeniul grupurilor de instrumente și al afișajelor HUD (head-up display) din vehicule. Dispozitivul combină pe un singur cip două nuclee Arm® Cortex® M7 tactate la o frecvență de până la 320 MHz cu subsisteme speciale pentru grafică și sunet. Un nucleu Arm® Cortex® M0+ este, de asemenea, integrat pentru sarcini de securitate. Configurația de memorie cuprinde 6 Mbytes Flash, 640 Kbytes SRAM și 4 Mbytes de memorie RAM video (VRAM) încorporată.

Pentru a satisface cerințele ridicate în ceea ce privește depanarea și testarea software-ului, UDE oferă, printre altele, depanare multi-core reală. Toate nucleele sunt vizibile într-o interfață de depanare a utilizatorului și pot fi, de asemenea, controlate de acolo. Prin urmare, nu este necesar să se deschidă instanțe separate de depanare pentru fiecare nucleu în parte. Sincronizarea implicită a celor două nuclee asigură faptul că ambele nuclee Cortex® M7 pot fi oprite simultan la un punct de întrerupere și, de asemenea, repornite simultan de acolo. Astfel, este posibilă și operarea sincronă într-un singur pas. Dacă este necesar, acest comportament poate fi modificat de către dezvoltator astfel încât acțiunile de depanare să afecteze doar unul dintre cele două nuclee la un moment dat. Punctele de întrerupere multi-core permit o depanare comodă a codului partajat. Un punct de întrerupere multi-core este întotdeauna eficient, indiferent de nucleul care execută în acel moment codul în cauză. Aplicația este programată în memoria flash a controlerului prin intermediul UDE MemTool integrat.

Pentru dezvoltatorii care lucrează cu microcontrolerele TRAVEO™ T2G, UDE 2023 oferă avantajul unei interfețe cu utilizatorul foarte ușor de folosit. Aceasta poate fi personalizată cu ușurință pentru a răspunde unor cerințe specifice și, desigur, suportă operarea pe mai multe ecrane. Perspectivele liber configurabile fac posibilă definirea mai multor vizualizări și comutarea între ele pentru a se concentra pe o anumită sarcină de depanare. Configurațiile predefinite atât pentru microcontrolere, cât și pentru plăcile de evaluare disponibile, suportate de UDE, permit dezvoltatorilor să treacă rapid la sarcina efectivă de depanare sau testare, fără a fi nevoiți să se preocupe de setări detaliate.

Accesul rapid și fiabil la microcontrolerele TRAVEO™ T2G este asigurat de dispozitivele UAD2pro, UAD2next și UAD3+ din familia Universal Access Device de la PLS. Conexiunea fizică la interfața SWD (Serial Wire Debug) specifică Arm este asigurată de adaptorul Arm standard, care poate fi utilizat pentru toate cele trei dispozitive. Pentru condiții de mediu solicitante, acest adaptor este disponibil opțional și cu o izolare galvanică suplimentară.

Suportul pentru alți membri ai familiei de dispozitive TRAVEO™ T2G este deja în curs de pregătire, astfel încât utilizatorii vor putea beneficia rapid de o versiune UDE compatibilă pe măsură ce dispozitivele de la Infineon vor fi disponibile.

PLS Programmierbare Logik & Systeme

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu