Renesas prezintă prima sa mostră de microcontroler pe 22 nm

Microcontrolerul wireless cu Bluetooth® 5.3 Low Energy utilizează cel mai avansat nod de procesare disponibil pentru microcontrolere.

by gabi

Renesas Electronics Corporation a anunțat că a produs primul său microcontroler (MCU) bazat pe tehnologia avansată de procesare de 22 nm. Primul cip produs pe noul proces de 22-nm este o extensie a popularei familii RA de microcontrolere Arm® Cortex®-M pe 32-biți de la Renesas. Acest nou microcontroler wireless oferă Bluetooth® 5.3 Low Energy (LE) cu integrarea unui radio definit prin software (SDR). Acesta oferă o soluție de viitor pentru clienții care construiesc produse ce vizează o durată de viață lungă. Fie în timpul dezvoltării, fie după implementare, dispozitivele pot fi actualizate fie cu un nou software de aplicație, fie cu noi capabilități Bluetooth pentru a asigura conformitatea cu cele mai recente versiuni ale specificațiilor.

Producătorii de produse finale pot utiliza întregul set de caracteristici al versiunilor anterioare ale specificației Bluetooth LE. Fie că proiectează dispozitive pentru aplicații de localizare radio utilizând funcțiile Bluetooth 5.1 Angle of Arrival (AoA) / Angle of Departure (AoD), fie că adaugă transmisia audio stereo de joasă putere la produse prin utilizarea canalelor isocrone Bluetooth 5.2, dezvoltatorii au acum nevoie de un singur dispozitiv pentru a suporta toate aceste funcții.

Disponibilitate

Renesas oferă acum mostre ale noului dispozitiv unor clienți selectați, iar lansarea completă pe piață este așteptată în trimestrul 4 al anului 2023. Clienții care doresc să testeze noul dispozitiv pot contacta biroul local de vânzări Renesas. Mai multe informații despre specificația Bluetooth 5.3 LE sunt disponibile într-o postare pe blogul Renesas, care se găsește aici: https://www.renesas.com//blogs/what-s-new-bluetooth-53-low-energy.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și