Renesas extinde familia de microcontrolere RA cu două noi grupe “entry-line”, pentru a oferi o combinație optimă de performanță, caracteristici și valoare

Noile microcontrolere RA4E2 și RA6E2 oferă performanțe ridicate de până la 200 MHz în capsule compacte cu opțiuni periferice bogate

by gabi

Renesas Electronics Corporation a anunțat extinderea familiei sale de microcontrolere (MCU) RA pe 32-biți cu două noi grupe bazate pe nucleul Arm® Cortex®-M33 cu tehnologie Arm TrustZone®. Noile dispozitive RA4E2 de 100-MHz și RA6E2 de 200-MHz sunt optimizate pentru a oferi cea mai bună eficiență energetică din clasa lor, fără a compromite performanța. Cu opțiuni flash de 128 Kbyte și 256 Kbyte și 40 Kbyte de SRAM, noile serii integrează opțiuni bogate de conectivitate, cum ar fi interfețele on-chip CAN FD, USB, QSPI, SSI și I3C și oferă o cale ușoară de upgrade către alți membri ai familiei RA. Acestea sunt ideale pentru aplicațiile care necesită performanțe ridicate în capsule mici, cum ar fi detecția, jocurile, dispozitivele purtabile și aparatele electrocasnice.

RA4E2 și RA6E2 sunt cei mai eficienți membri ai familiei RA din punct de vedere al costurilor – cu CAN FD integrat – și sunt disponibili cu opțiuni mici de capsulare, inclusiv un BGA cu 36-pini de 4 × 4 mm cu economie de spațiu și un QFN cu 32-pini de 5 × 5 mm pentru a satisface nevoile aplicațiilor sensibile la costuri și cu spațiu limitat. În plus, consumul redus de putere al noilor dispozitive economisește energie, permițând produselor finale să contribuie la un mediu mai ecologic.

Toate dispozitivele RA sunt susținute de FSP (Flexible Software Package) de la Renesas, care include drivere și middleware foarte eficiente pentru a facilita implementarea comunicațiilor și a îmbunătăți funcționalitatea perifericelor. Interfața grafică a FSP simplifică și accelerează procesul de dezvoltare. De asemenea, permite utilizarea flexibilă a codului moștenit, precum și compatibilitatea și scalabilitatea ușoară cu alte dispozitive din familia RA. Proiectanții care utilizează FSP au acces, în plus, la întregul ecosistem Arm, precum și la rețeaua extinsă de parteneri Renesas, care oferă o gamă largă de instrumente, care contribuie la accelerarea timpului de lansare pe piață.

Grupul de microcontrolere RA4E2

RA4E2 include cinci opțiuni diferite, care se întind de la capsule de la 32-pini la 64-pini, cu dimensiuni de până la 4 × 4mm și 128kB de memorie flash împreună cu 40kB de SRAM. Dispozitivele RA4E2 oferă un consum de energie activă foarte bun, utilizând 82 µA/MHz în timp ce execută din Flash la 100 MHz. Acestea au o gamă extinsă a temperaturii de operare de -40/105°C. Grupul RA4E2 este ideal pentru aplicațiile sensibile la costuri și alte sisteme care necesită o combinație optimă de performanță, consum redus de putere și dimensiuni mici ale capsulei.

Grupul de microcontrolere RA6E2

Microcontrolerele din seria RA6E2 oferă performanțe de 200 MHz. Seria cuprinde 10 componente diferite, care variază de la 32-pini la 64-pini, în capsule cu dimensiuni de 4mm × 4mm, și de la 128kB la 256kB de memorie flash împreună cu 40kB de SRAM. Dispozitivele RA6E2 oferă specificații excepționale privind consumul de energie și opțiuni extinse de periferice și conectivitate, oferind o combinație unică de performanță și caracteristici.

Disponibilitate

Noile microcontrolere RA4E2 și RA6E2 sunt disponibile începând de astăzi. Renesas oferă, de asemenea, kituri de evaluare separate și plăci de prototipare rapidă pentru ambele grupuri de microcontrolere. Mai multe informații sunt disponibile la renesas.com/RA4E2 și renesas.com/RA6E2.

Pentru mai multe detalii, accesați acest link.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și