Renesas demonstrează primele implementări AI pe procesorul Arm Cortex-M85 cu tehnologie Helium la Embedded World

Liderul în microcontrolere prezintă performanțele superioare ale noului procesor în cazuri de utilizare AI solicitante la expoziția și conferința Embedded World 2023

by gabi

Renesas Electronics Corporation va face primele demonstrații “live” ale implementărilor de inteligență artificială (AI) și învățare automată (ML) pe un microcontroler bazat pe procesorul Arm® Cortex®-M85. Demonstrațiile vor arăta creșterea performanțelor în aplicațiile AI/ML dată de noul nucleu Cortex-M85 și de tehnologia Helium de la Arm. Acestea vor avea loc la standul Renesas – Hall 1, Stand 234 (1-234) la expoziția și conferința embedded world 2023 de la Nürnberg, Germania, în perioada 14-16 martie.

Prima demonstrație prezintă o aplicație de detectare a persoanelor dezvoltată în colaborare cu Plumerai, un lider în domeniul Vision AI, care identifică și urmărește persoanele din câmpul camerei în condiții de iluminare și de mediu diferite. Modelele TinyML compacte și eficiente utilizate în această aplicație conduc la soluții AI cu costuri reduse și consum mic de putere pentru o gamă largă de implementări IoT. Cel de-al doilea demo prezintă un caz de utilizare a mentenanței predictive în domeniul controlului motorului cu o aplicație de depistare a dezechilibrelor de sarcină bazată pe inteligență artificială, care utilizează Tensorflow Lite pentru microcontrolere cu CMSIS-NN.

Oferind peste 6 CoreMark/MHz, Cortex-M85 permite cazuri de utilizare IoT exigente care necesită cea mai mare performanță de calcul și capabilități DSP sau ML, realizate pe un singur procesor Cortex-M, ușor de programat. Procesorul Arm Cortex-M85 dispune de tehnologia Helium, extensia vectorială M-Profile Vector Extension de la Arm, disponibilă ca parte a arhitecturii Armv8.1M. Aceasta oferă o creștere semnificativă a performanței pentru aplicațiile de învățare automată (ML) și de procesare digitală a semnalelor (DSP), accelerând aplicațiile cu calcul intensiv, cum ar fi inteligența artificială de tip “endpoint”. Ambele demonstrații vor evidenția creșterea performanței obținută prin aplicarea acestei tehnologii în cazurile de utilizare a AI. Caracteristicile Cortex-M, precum funcționarea deterministă, timpul scurt de răspuns la întreruperi și suportul de ultimă generație pentru consum redus de putere, se păstrează fără compromisuri pe Cortex-M85.

Renesas va implementa noul procesor Arm în cadrul familiei sale RA (Renesas Advanced) de microcontrolere.

Noul nucleu Cortex-M85 suportă tehnologia Arm TrustZone® pentru protecția resurselor securizate. În combinație cu TrustZone, motorul criptografic integrat de Renesas, stocarea imuabilă, gestionarea cheilor și protecția contra falsificării împotriva atacurilor de tip canal lateral DPA/SPA vor oferi o funcționalitate cuprinzătoare și complet integrată a elementelor securizate. Arhitectura Armv8-M aduce, de asemenea, extensia de securitate PAC/BTI (Pointer Authentication/Branch Target Identification), o nouă caracteristică arhitecturală care oferă o atenuare sporită împotriva amenințărilor de atac software și contribuie la obținerea certificării PSA Certified Level 2.

Noile microcontrolere RA bazate pe nucleul Cortex-M85 vor fi susținute de pachetul software flexibil (FSP) de la Renesas. FSP permite dezvoltarea mai rapidă a aplicațiilor prin furnizarea tuturor software-urilor de infrastructură necesare, inclusiv mai multe RTOS, BSP, drivere periferice, middleware, conectivitate, rețele și stive de securitate, precum și software de referință pentru a construi soluții complexe de inteligență artificială, control al motoarelor și grafică. Acesta permite clienților să integreze propriul cod moștenit și să aleagă un RTOS cu FSP, oferind astfel o flexibilitate totală în dezvoltarea aplicațiilor. Utilizarea FSP va facilita migrarea proiectelor existente către noile dispozitive RA.

Mai multe informații sunt disponibile la renesas.com/ra și https://plumerai.com/partners/peopledet-renesas.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu