Renesas colaborează cu Microsoft pentru a accelera dezvoltarea de vehicule conectate

by donpedro

Renesas Electronics Corporation și-a anunțat colaborarea cu Microsoft pentru a accelera dezvoltarea de vehicule conectate. Starter kitul R-Car de la Renesas, bazat pe sistemul-pe-cip (SoC) R-Car pentru aplicații auto, este acum disponibil ca mediu de dezvoltare pentru platforma Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP).

Platforma MCVP combină un ecosistem partener cu platforme Azure cloud, AI și servicii edge, aceasta putând fi folosită de companii implicate în aplicații de mobilitate, pentru a construi soluții orientate către clienți. Renesas este certificat pentru Azure IoT Hub și Azure IoT Edge.

MCVP ajută companiile din acest segment să accelereze furnizarea de servicii digitale, conectivitate bidirecțională în rețea și actualizări continue OTA (over-the-air). Utilizatorii pot utiliza R-Car Starter Kit și BSP (Board Support Package), pachetul multimedia pentru R-Car și componentele MCVP ca mediu de dezvoltare. În plus, R-Car Starter Kit este certificat ca dispozitiv Azure IoT Edge.

Mediul de dezvoltare Renesas permite clienților să dezvolte software în cloud sau pe un computer, apoi să îl instaleze pe un R-Car SoC, pentru a efectua verificarea înainte de a-l implementa în aplicații pentru vehicule sau dispozitive embedded mobile. Identificarea potențialelor probleme de implementare la începutul dezvoltării vehiculelor conectate face procesul de proiectare mai eficient. Colaborarea cu Microsoft va permite Renesas să avanseze în dezvoltarea vehiculelor conectate și să stimuleze crearea de afaceri de tip MaaS (Mobility as a Service – Mobilitatea ca serviciu).

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu