Renesas anunță primul său kit de dezvoltare Wi-Fi cu suport pentru noul protocol Matter

Liderul IoT va susține Matter pe toate produsele viitoare Wi-Fi, BLE și Thread

by gabi

Renesas Electronics Corporation a anunțat primul său kit de dezvoltare care include suport pentru noul protocol Matter. Renesas a anunțat, de asemenea, că va oferi suport pentru Matter pe toate produsele viitoare Wi-Fi, Bluetooth® Low-Energy (LE)și IEEE 802.15.4 (Thread), inclusiv pe produsele recent achiziționate de la Dialog Semiconductor și Celeno Communications.

Protocolul Matter promite să rezolve problema interoperabilității dispozitivelor inteligente pentru acasă. Acesta conectează în mod sigur și robust diverse dispozitive inteligente între ele în cadrul ecosistemelor, indiferent de producător. Matter este un protocol la nivel de aplicație care face abstracție de tehnologiile de conectivitate subiacente, cum ar fi Wi-Fi, Thread și Bluetooth LE. Utilizând o stivă software comună, producătorii de dispozitive care construiesc cu Matter vor susține diverse ecosisteme de case inteligente și servicii de voce. Clienții interesați de case inteligente vor putea cumpăra orice dispozitiv certificat Matter, indiferent de platforma aleasă.

Renesas are o experiență de peste un deceniu în domeniul Bluetooth LE și Wi-Fi. Cu peste 600 de milioane de dispozitive wireless livrate, Renesas oferă o gamă largă de SoC-uri de conectivitate utilizate în IoT, produse purtabile și rețele casnice. Instrumentele de dezvoltare ușor de utilizat ale Renesas care suportă Matter vor avea ca rezultat un timp mai scurt de lansare pe piață pentru producătorii de dispozitive IoT interesați să-și integreze produsul în ecosistemul Matter. Mai multe informații despre suportul Renesas pentru Matter sunt disponibile la www.renesas.com/Matter.

Disponibilitate
Primul produs Renesas care suportă protocolul Matter este kitul de dezvoltare DA16200 pentru module Wi-Fi cu consum de putere ultra redus. Sistemul pe cip (SoC) DA16200 este primul SoC Wi-Fi din lume care oferă o autonomie a bateriei de peste un an pentru dispozitive IoT Wi-Fi mereu conectate. DA16200 suportă, de asemenea, Renesas Quick Connect IoT prin intermediul plăcii Wi-Fi Pmod™ cu consum ultra redus de putere. Acesta este complet integrat în e2 studio de la Renesas pentru o dezvoltare ușoară a sistemului folosind microcontrolere Renesas, conectivitate și alte dispozitive. Renesas oferă acum mostre ale kitului de dezvoltare DA16200 cu suport Matter clienților principali și se așteaptă să îl lanseze pe scară largă până la sfârșitul acestui trimestru.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu