Ambarella extinde familia CV3 de controlere AI pentru automobile cu noul CV3-AD685

CV3-AD685 oferă o soluție pe un singur cip pentru percepția, fuziunea și planificarea traiectoriei cu senzori multipli

by gabi

Ambarella, Inc., o companie de semiconductori AI de vârf, a anunțat la CES lansarea CV3-AD685, prima versiune de producție a familiei CV3 de controlere AI din domeniul auto, care vizează vehiculele autonome L2+ până la L4. Motorul său CVflow® AI de ultimă generație include procesarea rețelelor neurale care este de 20 de ori mai rapid decât generația anterioară de SoC-uri CV2, împreună cu capabilități suplimentare de procesare vectorială generală pentru a oferi performanța globală necesară pentru procesarea completă a stivei pentru conducere autonomă (AD – autonomous driving), inclusiv viziune computerizată, radar HD, fuziune avansată și planificare. Acesta integrează, de asemenea, procesarea avansată a imaginilor, un motor de stereoviziune densă și de flux optic, procesoare Arm® Cortex® A78AE și R52, un GPU auto pentru vizualizare și un modul de securitate hardware (HSM). CV3-AD685 este o arhitectură de tip “algorithm first” care oferă suport pentru întreaga stivă software AD.

Motorul CV3-AD685 al procesorului de vectori neurali CVflow AI (NVP – Neural Vector Processor) extrem de eficient permite o performanță ridicată, latență redusă și procesare NN cu consum redus de putere. NVP-ul este îmbunătățit pentru a permite în mod eficient cele mai recente progrese în inferența NN, inclusiv suport pentru rețelele de transformare. În plus, procesorul vectorial general (GVP) al CVflow asigură procesarea tradițională a viziunii computerizate, incluzând în același timp îmbunătățiri specifice de optimizare pentru radarele HD. Sunt incluse 12 unități centrale de procesare Arm Cortex A78AE și 3 unități centrale de procesare Cortex-R52 cu două nuclee și cu pas de blocare. CV3-AD685 vizează ASIL-B la nivel de cip, cu o insulă de siguranță ASIL-D.

Procesorul de semnal de imagine (ISP) integrat pe cip oferă imagini remarcabile în condiții de iluminare slabă, inclusiv procesarea HDR (High Dynamic Range) pentru a extrage detalii maxime ale imaginii în scene cu contrast ridicat, îmbunătățind capacitățile de inteligență artificială și viziune computerizată ale cipului și oferind imagini video clare pentru vizionare. CV3-AD685 oferă, de asemenea, înregistrare video de înaltă rezoluție și streaming la rate de biți foarte mici, cu o codificare eficientă în formatele video H.265 și H.264.

Modulul de securitate hardware (HSM – Hardware Security Module) asigură izolarea diferitelor domenii și provizionarea securizată a software-ului, precum și o suită de caracteristici avansate de securitate cibernetică, cum ar fi accelerarea criptografică asimetrică/simetrică, stocare securizată și provizionare securizată a cheilor, sarcini CVflow criptate, generator de numere aleatoare reale (TRNG – True Random Number Generator), memorie programabilă o singură dată (OTP – One-Time Programmable), bruiaj DRAM și virtualizare DRAM.

Fabricat în tehnologia avansată de procesare pe 5nm a celor de la Samsung pentru automobile, SoC-ul CV3-AD685 cu consum redus de putere este o platformă ideală pentru implementarea eficientă a conducerii asistate și autonome pentru vehiculele L2+ până la L4, a sistemelor de monitorizare ADAS cu senzori multipli, DMS și OMS în cabină, a oglinzilor electronice multicanal cu BSD și a sistemelor inteligente de asistență la parcare și de parcare automată.

Ambarella

S-ar putea să vă placă și