Renesas accelerează dezvoltarea ADAS și conducerea automată a autovehiculelor cu cel mai bun sistem pe cip (SoC) R-Car V3U ASIL D

by donpedro

Renesas Electronics Corporation, furnizor important de soluții avansate bazate pe semiconductoare, a lansat dispozitivul R-Car V3U – cel mai bun sistem pe cip (SoC) ASIL D adresat sistemelor avansate de asistență a conducătorului auto (ADAS Advanced Driver Assistance System) și sistemelor automate de conducere a autovehiculului (AD). Oferind un consum redus de putere și capabilități de procesare extraordinare (60 TOPS pentru învățare profundă și până la 96.000 DMIPS), R-Car V3U este construit pentru cerințele de performanță, siguranță și scalabilitate (în sus și în jos) ale arhitecturilor ADAS și AD, care vor sta la baza generației următoare de vehicule autonome.

Sistemele automate pentru conducerea autovehiculului necesită siguranță funcțională până la ASIL D – cel mai înalt și mai strict nivel de integritate a siguranței auto specificat în standardul ISO 26262 pentru vehiculele rutiere. Cel mai bun SoC R-Car V3U din clasă integrează o serie de mecanisme sofisticate de siguranță, care asigură o acoperire ridicată cu detecție rapidă și răspuns la defecțiuni hardware aleatorii și se așteaptă să obțină valori ASIL D pentru majoritatea lanțului de procesare SoC, precum și reducerea complexității proiectării, a timpului de lansare pe piață și a costurilor sistemului.

R-Car V3U oferă funcții extrem de flexibile de învățare automată DNN (Deep Neural Network) și AI. Arhitectura sa flexibilă este capabilă să gestioneze orice rețea neuronală de ultimă generație pentru activități de detectare și clasificare a obstacolelor auto, menținând în același timp nivelul de 60 TOPS, cu un consum redus de putere și un sistem de răcire cu aer.

R-Car V3U oferă, de asemenea, o gamă largă de motoare programabile, inclusiv DSP pentru procesare radar, motor de viziune computerizată cu mai multe fire de execuție (multi-threading) pentru algoritmi tradiționali de viziune computerizată, procesare a semnalului de imagine pentru a îmbunătăți calitatea imaginii și acceleratori hardware suplimentari pentru algoritmi cheie, precum densitate flux optic, disparitate stereo și clasificarea obiectelor.

Renesas a dezvoltat un mediu de dezvoltare deschis și integrat, care permite clienților să profite de avantajele hardware încorporate ale platformei R-Car, precum și de un consum redus de putere și de un software determinist în timp real, pentru a permite lansarea rapidă pe piață a soluțiilor bazate pe viziune computerizată și învățare profundă.

Mostre ale dispozitivului R-Car V3U SoC sunt disponibile acum. Producția de masă este planificată pentru al doilea trimestru al anului 2023. Pentru mai multe informații, accesați link-ul: renesas.com/r-car-V3U

Notă: Rețelele neuronale profunde (DNN), sunt rețele neuronale artificiale profunde, avansate, care au fost aplicate cu succes pentru analiza imaginilor vizuale și sunt utilizate din ce în ce mai mult în industria auto pentru aplicații precum detectarea drumurilor sau clasificarea obiectelor.

Video:

https://www.renesas.com/eu/en/video/r-car-v3u-automated-drive-processor
https://www.renesas.com/eu/en/video/e-studio-development-environment-automated-drive-applications

Renesas Electronics Corporation

Mai multe informații: Electronica Azi International

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu