Regulatorul µModule® cu zgomot ultra-redus și PSRR ultra-înalt de la Analog Devices – extrem de util în aplicații sensibile la zgomot

by gabi

Analog Devices, Inc. (ADI) a lansat un stabilizator DC/DC μModule cu ieșire dublă și zgomot foarte redus, cu inovații brevetate în materie de siliciu, layout și încapsulare. Operând de la o intrare de până la 40V, front-end-ul modelului LTM8080 este un regulator coborâtor sincron Silent Switcher® de înaltă eficiență, urmat de două regulatoare LDO (low dropout) separate, cu zgomot și pierderi reduse. Pentru a suprima și mai mult zgomotul de comutație, capsula LTM8080 integrează o barieră sau un ecran EMI. Ca rezultat, se obțin valori extrem de reduse ale zgomotului, de <1 µVRMS (de la 10 Hz la 100 kHz), 2 nV/√Hz (10 kH) zgomot punctual și 80 dB PSRR (100 kHz). În comparație cu soluțiile discrete fără scut de protecție EMI, LTM8080 reduce tensiunea de riplu de ieșire cu până la 70% pentru un design simplificat și silențios. LTM808080 a fost special proiectat pentru a alimenta sarcini digitale care sunt susceptibile la zgomotul regulatorului în comutație, cum ar fi convertoare de date, transmițătoare RF, I/O și ceas FPGA, amplificatoare operaționale, transmițătoare și scanere medicale.

Arhitectura Silent Switcher a regulatorului LTM8080 µModule minimizează emisiile EMI și permite dispozitivului să respecte CISPR22 Clasa B și CISPR25 Clasa 5 fără un filtru de intrare. Frecvența de comutație reglabilă (de la 200 kHz la 2 MHz) și modurile de operare selectabile reduc la minimum riscul de interferență de frecvență pentru aplicații de instrumentație cu zgomot foarte redus și pentru lanțuri de semnale de mare viteză/precizie ridicată.

Caracteristici suplimentare ale LTM8080

  • Curent de ieșire Dual 500 mA sau Single 1 A
  • Tensiuni de ieșire: 0 V până la 8 V
  • Funcție de urmărire a tensiunii pentru a minimiza pierderile de putere
  • 100 μA curentul pinului SET de 100 μA cu o precizie inițială de ±1%
  • Paralelizabil pentru zgomot mai mic și curent mai mare

Analog Devices

S-ar putea să vă placă și