Real-Time OTA (Over the Air)

by donpedro

congatec lansează noi platforme și strategii de proiectare pentru dispozitive mobile și staționare conectate 5G. Fiind acceleratoare importante ale inovației, tehnologiile 5G edge sunt la mare căutare, în special în rândul producătorilor de echipamente originale (OEM) din piețele de mobilitate, transport, logistică și orașe inteligente, dar și în rândul producătorilor de utilaje industriale mobile și de robotică. Toți aceștia au nevoie de noi platforme embedded – cel mai adesea cu capabilități în timp real. Și doresc să poată controla wireless (over the air) aceste noi platforme cu zero timp de nefuncționare pentru a permite o generație complet nouă de dispozitive inteligente mobile și staționare. congatec răspunde acestor nevoi cu o serie de module computerizate lansate recent. Proiectate special pentru dispozitive edge de nivel industrial, acestea permit gestionarea în afara benzii prin conectivitate IP chiar și atunci când dispozitivele sunt oprite.

COM-HPC: Noul standard pentru inovatori

Două noi familii de module bazate pe noua specificație COM-HPC oferă în prezent cel mai mare potențial de inovare pentru clienți: Modulele COM-HPC Client conga-HPC/cTLU și conga-HPC/cTLH COM-HPC bazate pe procesoarele din a 11-a generație – Intel Core vPro, Intel Xeon W-11000E și Intel Celeron – sunt proiectate pentru cele mai exigente aplicații IoT gateway și edge computing, care necesită cea mai mare lățime de bandă, cu până la 20 de benzi PCIe Gen 4. Un kit de start congatec este disponibil pentru ambele familii de module pentru a permite dezvoltarea instantanee a aplicațiilor. Starter kitul include placa suport conga-HPC/EVAL-Client, care se bazează pe formatul ATX. Acest lucru este foarte eficient, deoarece inginerii pot utiliza componente PC standard pentru proiectele lor de sisteme embedded. Pentru mai multe informații despre portofoliul COM-HPC al congatec, vizitați https://www.congatec.com/en/technologies/com-hpc/

COM Express: Acum mai bun ca niciodată

Un alt punct de atracție pentru proiectele de platforme 5G este portofoliul extins COM Express de la congatec, care include cele mai recente îmbunătățiri ale performanțelor procesoarelor pe întregul set de caracteristici. Noile module COM Express Type 6 conga-TS570, bazate pe noile procesoare Tiger Lake H, stabilesc un nou punct de referință pentru sarcinile de lucru masive conectate în timp real pentru gateway IIoT, edge computing și micro-servere. Pentru aplicațiile exigente din domeniul transporturilor și al mobilității care necesită performanțe de calcul ridicate într-un format ultra-rezistent, noile module bazate pe Intel Core din generația a 11-a sunt ideale, deoarece suportă intervale de temperatură extreme de la -40°C la +85°C. Pentru sistemele embedded fără ventilator conectate 24/7, modulele compacte computer-on-module COM Express conga-TCV2 bazate pe procesoarele AMD Ryzen Embedded V2000 reprezintă o altă opțiune atractivă. Vă rugăm să vizitați https://www.congatec.com/en/technologies/com-express/ pentru a vedea întreaga gamă largă de platforme COM Express pentru dispozitive conectate 5G.

Factori de formă mici: Mai multă putere pentru “lucrurile mici”

Cele mai recente module de la congatec pentru niveluri de performanță cu consum redus de putere sunt perfect adaptate pentru controlul proceselor distribuite conectate 5G și alimentate cu energie solară în cadrul rețelelor energetice inteligente, sistemelor de trenuri și de cale ferată îndepărtate, vehiculelor autonome conectate și echipamentelor mobile de exterior cu capacitate limitată a bateriei. Printre produsele emblematice cu suport pentru rețele sensibile la timp (TSN) se numără procesoarele Intel Atom x6000E Series, Intel Celeron și Pentium N & J Series (nume de cod “Elkhart Lake”) pentru platformele SMARC, Qseven, COM Express Compact și COM Express Mini Computer-on-Module, precum și calculatoarele pe o singură placă (SBC) Pico-ITX.

Demonstrație de sistem în condiții reale

Configurația de proiectare cu suport TSN pentru aplicații în timp real conectate 5G a fost realizată cu sistemul demonstrativ al congatec pentru consolidarea sarcinilor de lucru: Proiectată în cooperare cu Intel și Real-Time Systems și calificată de Intel ca unitate pregătită pentru producție, această platformă integrează trei mașini virtuale preconfigurate pentru a demonstra modul în care diverse sarcini pot fi executate pe o singură platformă cu un determinism total – chiar dacă o mașină virtuală este în curs de pornire (bootare). Platforma activată 5G vizează sistemele colaborative și este preconfigurată pentru a include viziune și inteligență artificială pentru o mai bună cunoaștere a situației.

Puterea centrului de date edge

Pentru producătorii de echipamente originale care au nevoie de putere de calcul la nivel de server edge conectat 5G, modulele COM Express Type 7 Server-on-Modules de la congatec bazate pe procesoarele AMD EPYC 3000 Embedded suportă până la 16 nuclee. Nucleele multiple deschid și mai multe opțiuni pentru consolidarea sarcinilor de lucru prin utilizarea mașinilor virtuale pe baza tehnologiei hypervisor de la Real-Time Systems. Deoarece procesoarele EPYC 3000 Embedded consumă până la 100 de wați TDP, congatec a proiectat, de asemenea, soluții de răcire adecvate, ceea ce face ca integrarea în sistem a acestor platforme embedded high-end să fie o sarcină ușoară.

“Vedetele” ARM Cortex

Platformele SMARC și Qseven bazate pe tehnologiile procesoarelor i.MX 8 de la NXP completează oferta de platforme 5G. Aici, congatec pune accentul pe cel mai recent procesor i.MX 8M Plus de la NXP. Cu capabilități de învățare automată și de învățare profundă, noile module SMARC și Qseven cu consum de putere foarte redus permit aplicațiilor să “vadă” și să analizeze mediul înconjurător pentru cunoașterea situației, pentru inspecție vizuală, identificare, supraveghere și monitorizare, precum și pentru operarea mașinilor fără contact bazată pe gesturi și realitate augmentată. Tehnologia este predestinată pentru infrastructurile de încărcare electronică (e-charging) care necesită o logică de echilibrare a sarcinii pentru diverse coloane de încărcare distribuite și pentru conectivitate 5G pentru plăți, servicii și management. Suportul TSN este un dat pentru toate aceste platforme.

Informații suplimentare despre ecosistemul congatec pentru proiectele bazate pe i.MX 8 pot fi găsite la: https://www.congatec.com/imx8

congatec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu