Platformă hardware bazată pe smartCoreP5/P3 pentru integratoare de sistem ale calculatoarelor mobile şi staţionare

by donpedro

Compania elveţiană DIGITAL-LOGIC AG a reuşit, pe baza experienţei sale de mulţi ani în proiectarea de “Single Board Computers” (SBC) şi plăci specifice cerinţelor clienţilor, să dezvolte o platformă hardware avansată şi foarte eficientă pentru integratoarele de sistem. Specialişti în acest gen de calculatoare au integrat toate unităţile periferice relevante, conectoare plug-in şi sursă de alimentare cuprinzătoare pe o singură placă ce are dimensiunile de numai 200mm x 110mm şi, prin aceasta, au creat o platformă care conduce la o reducere semnificativă a timpului de lansare pe piaţă, a costului şi a ratelor de eroare.
Placa ce este comercializată sub numele de MAS2 (MICROSPACE Application Solutions) foloseşte un CPU smartCoreP5/P3 de mare viteză (până la 700 MHz) şi este disponibilă în două versiuni: MAS2M (mobilă) şi MAS2S (sistem).
Placa MAS2M este predestinată pentru calculatoare portabile ce funcţionează cu baterii cum ar fii pad – uri WEB, laptop – uri, notebook -uri, etc. şi convinge prin multe caracteristici care sunt foarte importante în aplicaţiile mobile. Aceasta include o conexiune LVDS de 18 biţi pentru LCD – uri, un regulator smartBattery de încărcare pentru baterii NiMH şi LiION, plus două porturi USB (universal serial bus). În plus, placa încorporează porturi COM şi imprimantă, un slot card PC, o interfaţă IrDA, o emulaţie mouse cu 5 taste şi controlere pentru o matrice de 8×16 taste şi un touchscreen. Pentru a stabili o conexiune fără fir la Internet, de exemplu, este posibilă echiparea plăcii cu un modul GSM/GPRS bandă-triplă (900, 1800 şi 1900 MHz). De asemenea, placa se caracterizează printr-un port de cuplare. Pentru a realiza o aplicaţie PC, producătorii au nevoie, pur şi simplu de o carcasă, un LCD, un disc hard şi o baterie.
Versiunea MAS2S este soluţia ideală pentru sistemele de calculatoare staţionare. Ea se caracterizează printr-un slot card PC 16/32 biţi şi un CompactFlash (tip II), o intrare/ieşire TV (NTSC/PAL) şi una până la trei interfeţe T-LAN 100/10bASE. De asemenea, placa încorporează porturi universale cum ar fii patru COM, un port imprimantă, două USB. Un modul GSM/GPRS poate fii, de asemenea, integrat ca o caracteristică opţională. Sunt disponibile patru intrări/ieşiri digitale pentru a comanda sertare (de case de marcat) sau dispozitive similare. Pentru a realiza un sistem complet, integratorul are nevoie de un disc hard, CD, carcasă şi alimentare la curent alternativ. În afară de cablul de conectare al discului hard, nu sunt necesare alte fire, deoarece, toate conectoarele şi suporturile sunt plasate pe marginea plăcii.
Ambele versiuni MAS2 încorporează facilităţi de memorie extensivă cum ar fii cache L2 de 256 KB şi un RAM mare, care poate fii extins cu componente SODIMM de la 32 MB la un maximum de 256 MB SDRAM. Plăcile sunt echipate cu un controler grafic SMI721 cu RAM video de 4 MB şi rezoluţii suport de până la 1280 x 1024 pixeli cu 256 culori. Caracteristici tehnice suplimentare ar fii un watchdog, o baterie RTC integrată (3.6V/400mA), suport EEPROM până la 1k, un bus de expansiune PC/104 şi funcţia audio ESS1988 PCI.
Aceste plăci moderne rulează sub sisteme de operare cum ar fii Windows 98/ME/2000/CE/XP/NT4, QNX şi Linux şi se evidenţiază prin funcţii de management al puterii. În plus, ele oferă avantajul că pot fii boot – ate prin hard disk, floppy disk, CompactFlash şi prin portul USB atât de la CD cât şi de la floppy disk.
Plăcile MAS2 funcţionează în domeniul de temperatură standard de la -25°C la +60°C. Ele sunt, de asemenea, disponibile la cerere în domeniul de temperatură extins de la-40°C la +85°C.
Valoarea de peste 200.000 ore între două defecte confirmă înaltul nivel de fiabilitate şi longevitate al acestor plăci.
Cu aceste două noi plăci, MAS2, DIGITAL-LOGIC îşi extinde mai mult linia sa de soluţii aplicaţii MICROSPACE. De axemplu, această linie este disponibilă acum cu performanţe CPU de 166 la 266 şi 300 la 700 MHz. Baza pentru acest lucru este oferită de conceptul smartCore, care permite implementarea fără probleme a modulelor de Pentium sau Pentium III putere redusă. Avantajul cheie ale acestor platforme hardware este acela că permite producătorilor de calculatoare personale industriale să desfăşoare un hardware avansat, optimizat în ceea ce priveşte costul său, design compact, consum de putere, performantă şi fiabilitate.

www.digitallogic.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu