Platforma de referință RX21A permite dezvoltatorilor să proiecteze ușor și economic contoare de energie inteligente și înalt funcționale

by donpedro

MSC oferă o nouă platformă de referință care permite inginerilor proiectarea de contoare de energie inteligente bazate pe microcontrolerele de la Renesas Electronics.
Platforma de referință pentru contoare de energie inteligente bazate pe microcontrolerele (MCU) de la Renesas RX21A pe 32-biți oferă dezvoltatorilor o gamă largă de opțiuni precum un design modular suportând atât 3 faze, 4 fire sau funcționare într-o singură fază, tipuri de senzori configurabili, inclusiv transformator de curent. Acest lucru îi permite să funcționeze la o tensiune nominală de 230V / 50Hz – 60Hz într-o gamă completă de măsurare 100mA la 100A. Precizia corespunde cerințelor IEC62053-22 (și ANSI C12.20), la cel puțin 0,5s și este conformă cu IEC6205-23, clasa 2 reactivă.
Este livrat un set complet de biblioteci pentru metrologie permițând măsurători de precizie ale tensiunii și curentului pe fiecare fază, ale puterii active și reactive în fiecare etapă, și ale puterii aparente și armonice pe fiecare fază. De asemenea, sunt furnizate funcții de măsurare a calității puterii, cum ar fi posibilele căderi de tensiune. Principalele caracteristici software includ calibrare într-un singur punct pentru convertoare A/D de 24-biți de precizie (ADC) și (AFE- analog front-end), compensarea temperaturii pentru AFE, inclusiv amplificator de câștig programabil (PGA) și ADC, referință de tensiune, și ceas de timp real. Schimbul de date poate fi efectuat prin intermediul unui port optic și izolat USB conform IEC62056-21. Un display grafic multifuncțional ușor de utilizat și o interfață grafică intuitivă permit o utilizare ușoară.
Grupul de microcontrolere RX21A implementează într-un singur cip funcții care, anterior, necesitau dispozitive separate precum măsurarea puterii, control-metru, calcularea tarifelor de energie electrică, și de criptare a datelor.

MSC Vertriebs
www.msc-ge.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu