Philips oferă soluţii sistem-on-chip de 0,12µm

by donpedro

Royal Philips Electronics a anunţat că a devenit una dintre primele companii care produce cantităţi comerciale de soluţii sistem-on-chip (SoC) de înaltă complexitate folosind tehnologia CMOS de 0,12µm – aceeaşi tehnologie de proces pe care o vor folosi pentru a produce noua sa generaţie de chip-uri Nexperia™. Soluţiile acestea SoC CMOS de 0,12µm, pe care compania le-a produs prin TSMC şi propriile dotări, se caracterizează prin procesoare de semnal digital multiplu şi memorie on-chip de aproape 9Mbits.
Un factor cheie în producerea timpurie a acestor chip-uri a fost natura “pentru-prima-dată” a proiectului chip-ului, care împreună cu calitatea procesului CMOS de 0,12µm, a însemnat că primele chip-uri care au ieşit de pe linia de fabricaţie au satisfăcut toate performanţele specificate. Toate erorile tipice de proiectare şi defectele de fabricaţie au fost evitate îmbunătăţind timpul de introducere pe piaţă şi reducând costurile.
Decizia de a face regulile de proiectare pentru CMOS12 complet compatibile cu procesul de fabricaţie CL013G TSMC oferă clienţilor securitatea multi-sursă şi le permite să încorporeze IP-ul unei terţe părţi în proiectele lor SoC.
Deplasarea de la CMOS de 0,18µm la 0,12µm conduce la un factor de reducere de 2 în ceea ce priveşte dimensiunile şi, corespunzător, reducerea costului chip-ului. În acelaşi timp, tranzistoarele mai mici de pe chip funcţionează mai repede şi consumă mai puţină putere, ceea ce înseamnă că chip-urile CMOS12 sunt superioare din toate punctele de vedere opozantelor lor de 0,18µm. Dimensiunile mai mici ale soclului şi consumul de putere mai redus permit utilizarea unor capsule de CI mai puţin costisitoare, în timp ce densitatea de integrare mai mare a CMOS12 înseamnă că mai multe din sistemele clienţilor pot fi implementate într-un singur chip, reducând numărul componentelor, reducând cheltuielile de asamblare şi conducând la miniaturizarea echipamentului.

www.semiconductors.philips.com