Micronas lansează controlere audio USB optimizate pentru pieţele “stereo mini şi macro” în creştere rapidă

by donpedro

Micronas, un furnizor de frunte de soluţii cu circuite integrate pentru multimedia, electronica din domeniul casnic şi auto, a prezentat cel mai nou membru al familiei sale, controlerul USB UAC 3553B, înalt integrat, optimizat pentru aplicaţii folosite în sisteme audio stereo mini şi macro. Semnale ale acceptării pentru funcţionalitatea furnizată de către noile controlere audio au apărut deja cu primele comenzi de la furnizorii globali majori de sisteme electronice casnice.
Noile controlere permit clientului să deruleze în mod stereo fişierele muzicale digitale de la calculatorul personal şi să controleze sistemul prin utilizarea butoanelor existente “pe stereo” prin interfaţa USB. Clienţii pot utiliza afişajele LCD sau “on-screen” de pe sistemele proprii pentru a arăta lista cu fişierele digitale de redat independent de ecranul calculatorului personal din casă. UAC 3553B lucrează foarte bine cu programele Musicmatch® şi Winamp®, care controlează comunicaţiile şi fluxul dintre echipamentele stereo şi calculatorul personal.
Sistemele stereo mini şi macro sunt segmentul cu cea mai rapidă creştere de pe piaţa stereo, înghiţind cota de piaţă de la sistemele midi. Cu familia sa de controlere audio, Micronas permite producătorilor de sisteme să proiecteze echipamente stereo cu un plus de valoare prin simpla adăugare a unui chip, permiţând utilizatorului să regăsească fişierele muzicale digitale din calculatorul personal şi să controleze aceste fişiere de la stereo. Micronas a fost prima companie care a oferit integrarea chip-ului singular combinând modulul de comunicaţie, dispozitivul interfaţă umană (HID) şi caracteristicile de comunicaţie sporite ale Micronas într-un CI, astfel eliminând nevoia unui chip suplimentar. Avantajul pentru utilizatorul final este acela că nu mai este nevoie să controleze totul de la calculatorul personal. Funcţii cum ar fi redarea, pauza şi selectarea titlurilor pot fi controlate de la distanţă de la stereo. Marea lăţime de bandă a interfeţei USB şi capabilitatea comunicaţiei pe două căi permit comunicaţia uşoară între sistemul de “entertainment” şi calculatorul personal. Interfaţa tradiţională nu a fost capabilă să administreze informaţiile de titlu, interfaţa utilizatorului sau comanda de la distanţă.
Blocurile funcţionale centrale integrate pe familia UAC 3553B includ un controler înzestrând interfaţa USB şi o unitate de procesare digitală cu un convertor D/A cu trei canale de înalt grad.
Toate versiunile sunt integrate într-o capsulă PMQFP cu 44 pini.