Panasonic Industry sprijină ETH Zurich în vederea dezvoltării unui robot pentru explorarea asteroizilor

by gabi

Panasonic Industry Europe sprijină, în prezent, un program de dezvoltare al tinerilor studenți de la ETH Zurich pentru a crea un robot care va fi utilizat pentru explorarea asteroizilor. Principala provocare de depășit pentru programul SpaceHopper este absența gravitației pe asteroizi, ceea ce face foarte dificilă deplasarea oricărui robot. Echipa de dezvoltare de la ETH Zurich presupune că cel mai eficient mod de deplasare în acest mediu cu gravitație scăzută ar fi salturi controlate. Prin urmare, a ales un design cu trei picioare pentru robotul său.

Principala contribuție a Panasonic Industry la programul SpaceHopper este de a oferi consultanță și sprijin în selectarea și furnizarea bateriilor optime pentru testele de validare a roboților în medii cu gravitație redusă, cum ar fi zborurile parabolice. În prezent, a fost selectat un pachet de 12 baterii BK-300SCP Ni-MH foarte robuste și rezistente la temperatură. Potrivit lui Jorit Geurts de la SpaceHopper, aceste baterii sunt “soluția optimă pentru zborurile cu gravitație zero, datorită robusteții și rezistenței lor la temperaturi ridicate”.

În prezent și datorită ajutorului ESA Academy, robotul SpaceHopper a fost testat în condiții de microgravitație. Pe Pământ, există o singură modalitate și foarte costisitoare de a face acest lucru: zborul parabolic, unde o aeronavă specială de mari dimensiuni poate simula o scurtă perioadă de imponderabilitate prin utilizarea unei traiectorii de zbor parabolice.

Pentru mai multe informații despre sprijinul acordat de Panasonic Industry programului SpaceHopper de la ETH Zurich, vă rugăm să faceți clic aici.

Panasonic Industry Europe

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu