Noul procesor industrial RZ/T2L de la Renesas permite control rapid și precis în timp real cu comunicație EtherCAT

Compatibilitatea software cu alte microprocesoare/microcontrolere (MPU/MCU) ale Renesas permite dezvoltatorilor să implementeze fără probleme proiecte scalabile

by gabi

Renesas Electronics Corporation a anunțat un nou microprocesor industrial (MPU) care suportă protocolul de comunicație EtherCAT, realizând un control în timp real de mare viteză și precizie pentru sistemele industriale. Dispozitivul RZ/T2L moștenește arhitectura hardware a produsului de vârf, RZ/T2M, și oferă soluții optimizate pentru piața de comunicații EtherCAT, în plină creștere. Noul procesor MPU oferă performanțe de procesare în timp real precise și de mare viteză, necesare pentru servomotoare AC, invertoare, roboți industriali, coboți și altele, reducând în același timp dimensiunea cipului cu până la 50% față de RZ/T2M. Noul dispozitiv este ideal pentru automatizarea fabricilor (FA – Factory Automation) și pentru o gamă largă de aplicații, cum ar fi echipamentele medicale și automatizarea clădirilor (BA – Building Automation), unde EtherCAT este din ce în ce mai mult adoptat.

RZ/T2L este echipat cu un procesor Arm® Cortex®-R52 cu o frecvență de operare maximă de 800 MHz și un controler slave EtherCAT dovedit, proiectat de Beckhoff Automation pentru comunicații Ethernet. Toată memoria RAM internă a RZ/T2L este echipată cu funcția ECC (Error Correction Code), așa cum cer aplicațiile industriale. În plus, memoria de mari dimensiuni (576 KB) conectată direct la unitatea centrală de procesare reduce impredictibilitatea timpului de execuție care poate fi cauzată de memoria cache și permite o procesare fiabilă și deterministă. RZ/T2L oferă, de asemenea, funcții periferice, cum ar fi interfețe de codificare multiprotocol pentru senzori de unghi, interfețe Sigma-Delta și convertoare A/D. Acestea sunt dispuse pe un bus dedicat LLPP (“Low-Latency Peripheral Port” – port periferic cu latență redusă) conectat direct la CPU pentru a obține capabilități de control în timp real rapide și precise.

RZ/T2L poate fi utilizat ca microprocesor de siguranță funcțională pentru a răspunde cerințelor de procesare în creștere cu scopul de a asigura siguranța funcțională în echipamentele industriale. Renesas va furniza software de autodiagnosticare și kituri software de sistem SIL3 în T4/2023, care permit clienților să reducă eforturile și costurile de dezvoltare pentru dezvoltarea sistemului de siguranță funcțională. În plus, RZ/T2L suportă diverse funcții de securitate, cum ar fi boot securizat, actualizare securizată a firmware-ului, autentificare JTAG, ID unic și accelerator criptografic pentru a reduce riscul de violare a datelor și de modificare a programelor utilizatorului (tampering). Renesas va oferi pachetul software de securitate ca parte a unei soluții de Securitate, în luna Mai 2023.

Pentru mai multe detalii, accesați acest link.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și