Noul ODT 3C

by donpedro

În multe procese industriale, nu este importantă doar informația despre prezența unui obiect, ci și poziționarea acestuia pe banda conveiorului. Până și verificarea dacă un obiect este separat sau suprapus cu un altul pe banda transportatoare, poate fi crucială pentru procese ulterioare (împachetare). Pentru a realiza aceste sarcini cu un singur senzor, acesta trebuie să livreze informații de detecție și măsurare către partea de control a mașinii. Leuze a realizat acest lucru prin dezvoltarea noii game de senzori ODT 3C.

Senzorii ODT 3C sunt senzori cu ieșiri în comutație și analogice, ideali pentru aplicații de detecție și măsurare. Prin urmare, clienții pot utiliza un singur senzor pentru realizarea acestor aplicații.

Avantaje

 • Senzor 2-in-1: Detecție și măsurare cu un singur senzor
 • Valorile măsurate transmise în timpul procesului prin IO-Link
 • Ajustarea distanței de operare prin buton de învățare sau IO-Link
 • Toleranță mică alb-negru (< ± 3 mm la 150 mm distanță de operare)
 • Avantajele unui senzor cu IO-Link: Date de diagnosticare de la senzor, de exemplu, valori de temperatură în proces, calitatea semnalului și avertizare stare
 • Setări de la distanță: Ajustarea numerică a domeniului de operare prin IO-Link (exemplu 100 mm)
 • Senzorul are două ieșiri în comutație independente (OUT1 și OUT2)
 • Suprimare activă a luminii ambientale: fără comutări false chiar și în lumină directă
 • Modele disponibile cu ieșire de avertizare (ca OUT2)
 • Modele IO-Link cu Smart Sensor Profile conform Ed. 2 V1.1 (2021)
 • Protecție la manipulare greșită prin dezactivarea butonului de învățare
 • LED-uri de stare vizibile din orice unghi
 • Module de funcții specifice IO-Link pentru Siemens, Beckhoff, Rockwell etc.

Aplicații

Controlul fasiei de aluat în industria de panificație

Cerința:
În industria alimentară, o mașină rulează aluat care este procesat mai apoi în produse de panificație. Această mașină rulează aluatul precis la grosimea necesară. La transferul pe banda conveiorului aluatul trebuie să își păstreze forma. Sunt necesari senzori pentru monitorizarea acestui proces. Variabila măsurată este distanța între aluat și senzor, care trebuie să fie întotdeauna între 100 și 120 mm.

Soluția:
Noul senzor ODT 3C este poziționat la ieșirea mașinii de rulaj, deasupra fasiei de aluat care a fost mai întâi presată de către mașină. Scopul este menținerea distanței aluatului față de senzor în domeniul 100–120 mm. În cazul în care valoarea măsurată nu este în domeniul dorit, motoarele conveiorului ajustează viteza benzii.

Valorile măsurate sunt evaluate în proces prin IO-Link. Mai mult, datele de diagnosticare sunt transmise către unitatea de control prin IO-Link în scopul implementării Industry 4.0.

Poziționarea stivelor în industria băuturilor/ambalajelor

Cerința:
În industria băuturilor, sticlele umplute sunt uneori ambalate în carton și grupate într-un pachet pregătit pentru vânzare. Cartoanele deja tăiate pe o stivă trebuie luate individual și transmise către procesul de lipire și pliere. Pentru asigurarea unei performanțe optime în pașii procesului, stiva de ambalaje trebuie poziționată precis pe banda conveiorului.

Soluția:
Folosind noii senzori ODT 3C, stiva de ambalaje din carton poate fi detectată (funcția de comutare a senzorului) și poziționată mai apoi la o distanță definită (exemplu 120 mm) față de decupajul cartonului din stivă, prin monitorizarea distanței (funcția de măsurare a senzorului).

Monitorizarea calității și înălțimii obiectelor pe banda conveiorului

Cerința:
În industria alimentară, produsele fabricate (de exemplu tabletele de ciocolată) se deplasează separat pe banda transportatoare. În acest proces este importantă monitorizarea produselor suprapuse, care nu vor mai putea fi folosite în pașii ulteriori ai procesului (de exemplu, în ambalare).

Soluția:
Noul senzor ODT 3C este instalat perpendicular pe banda conveiorului. Acesta detectează obiectele (funcția de comutare) și le monitorizează înălțimea (funcția de măsurare). În acest mod, senzorul asigură ca produsele să fie transportate separat, iar cele suprapuse să fie excluse din procesul de ambalare.

Caracteristici principale

2-in-1: Detecție și măsurare cu un singur senzor

Sarcini de detecție și măsurare realizate cu un singur senzor – economisire timp și bani la achiziție, instalare și punere în funcțiune, precum și în operare.

Date de diagnosticare complexe prin IO-Link

Date de diagnosticare de la senzor, de exemplu, valori de temperatură, calitate semnal, numărare obiecte și avertizări în proces. Valori de măsurare transmise prin IO-Link pentru monitorizarea unui proces specific.

Ajustarea de la distanță a domeniului de operare

Domeniul de operare poate fi ajustat numeric (de exemplu, 100 mm) prin IO-Link (Remote Set Distance). Calibrarea senzorului este făcută cu o acuratețe mai ridicată de la distanță. Prin urmare, punctele de comutare ale senzorului sunt realizate aproape complet independent de reflexiile din aplicație prin IO-Link și senzorul poate fi înlocuit ușor. Acuratețea ridicată și calibrarea senzorului se păstrează la schimbarea senzorului, deoarece datele pot fi transferate fără pierdere prin IO-Link și nu este necesară reînvățarea senzorului.

Suprimare activă a luminii ambientale

Noua serie de senzori ODT 3C dispune de suprimare activă a luminii (FW1.5). Senzorii nu sunt afectați de lumina directă care poate cauza o comutare falsă a acestora. Prin urmare, fiabilitatea funcționării senzorilor ODT 3C este foarte ridicată.


O’Boyle
srl
Tel. +40 256-201346   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: www.oboyle.ro

oboyle-ORIG

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu