Noul decodor video cu patru canale de la Renesas pentru camere video pentru automobile permite aplicații ieftine de vizualizare panoramică

Soluția AHL (Automotive HD Link) permite utilizarea cablurilor și a conectorilor cu costuri reduse pentru transmiterea de imagini video HD și vine în completarea altor produse Renesas pentru sistemele de siguranță auto.

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat cel mai nou dispozitiv din portofoliul său Automotive HD Link (AHL), care permite producătorilor de automobile să transmită imagini video de înaltă definiție prin cabluri și conectori cu costuri reduse. Noul decodor video AHL cu 4 canale RAA279974 procesează simultan patru surse de intrare, ceea ce îl face o soluție economică pentru aplicații ‘surround-view’ și multi-cameră.

Tehnologia AHL de la Renesas utilizează un semnal analogic modulat pentru a transmite conținut video. Prin urmare, frecvența este de 10 ori mai mică decât cea a soluțiilor de transmisie digitală disponibile pe piață în prezent (~37MHz față de >3GHz), ceea ce o face robustă împotriva zgomotului și permite distanțe de transmisie mai mari (20-30m) prin cabluri cu perechi torsadate neecranate și conectori standard. De asemenea, pot fi utilizați cabluri și conectori video analogici SD existenți. Utilizarea cablurilor cu perechi torsadate neecranate nu numai că reduce costurile, dar este, de asemenea, mai ușor de trasat prin vehicul și oferă o greutate mai mică pentru o eficiență energetică și o performanță îmbunătățite. Linkurile digitale, cum ar fi SerDes, necesită cabluri puternic ecranate și conectori de top care costă semnificativ mai mult decât cele pentru AHL și pot necesita înlocuirea după cinci până la șapte ani.

RAA279974 completează familia de produse AHL, care constă din RAA279971, un codificator video AHL cu un singur canal și RAA279972, un decodor video AHL cu un singur canal. RAA279974 este o completare importantă a familiei AHL, deoarece majoritatea producătorilor de echipamente originale doresc să suporte camere multiple în vehicule pentru aplicații cum ar fi camerele ‘surround’ de asistență la parcare. AHL poate fi asociat cu SoC-urile R-Car Automotive, microcontrolerele RH850, PMIC-urile auto și componentele analogice pentru a implementa eficient din punct de vedere al costurilor numeroase caracteristici de siguranță în aproape orice vehicul. Renesas oferă o mulțime de combinații câștigătoare, care asociază aceste componente pentru a permite producătorilor să implementeze rapid proiecte video pretestate.

AHL este rezistent la zgomot și oferă o calitate excelentă a imaginii. Nu există nicio diferență notabilă în ceea ce privește calitatea imaginii în comparație cu o imagine video digitală pură. Datorită naturii fundamentale a unui semnal analogic, o transmisie video AHL poate rezista la zgomot și interferențe. Imaginea se poate degrada ușor, dar va exista în continuare o imagine în direct care poate fi vizualizată. În cazul unei conexiuni digitale (digital link), orice zgomot/interferență va duce la o pierdere completă a imaginii.

Caracteristici principale ale AHL

  • Suportă rezoluții de la VGA până la 720p/60 sau 1080p/30 pentru flexibilitate în implementarea rezoluțiilor verticale non-standard (nu doar rezoluțiile video standard TV 16:9).
  • Intrările și ieșirile MIPI-CSI2, BT656 și DVP oferă o interfață flexibilă pentru a susține o varietate de senzori de imagine
  • AHL nu necesită compresie, așa cum o face un sistem Ethernet, deci nu are latență în video
  • Necesită doar un cristal de ceas de 27 MHz, cu PLL-uri interne capabile să genereze frecvențele de ceas necesare pentru rezoluții mai mari, reducând costurile
  • AHL a trecut testele BCI & CISPR25 EMC/EMI folosind cabluri UTP
  • Ieșirea MIPI-CSI2 cu Canal Virtual permite trimiterea a 4 canale video pe o interfață de bus de date unică spre SoC (economisește porturile de intrare pe SoC)

Disponibilitate

Mostrele și plăcile de evaluare ale decodorului RAA279974 AHL cu patru canale sunt disponibile astăzi. Renesas oferă, de asemenea, sistemul de evaluare RTKA279974ZK0000BU Camera Kit Bundle care include patru camere AHL integrate cu codificatorul RAA279971 AHL. Mai multe informații sunt disponibile la www.renesas.com/RAA279974.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu