Noul Arduino Pro Portenta C33 SBC disponibil acum la Farnell

Modulul eficient din punct de vedere al costurilor și de înaltă performanță face ca automatizarea IoT să fie accesibilă tuturor, oferind calitate de nivel industrial și securitate garantată

by gabi

Farnell, anunță completarea portofoliului său de produse cu noul SoM (System on Module) Arduino Pro Portenta C33, lansat recent. Această platformă eficientă din punct de vedere al costurilor, de înaltă performanță oferă o cale rapidă în domeniul automatizărilor IoT, cu o calitate de nivel industrial și securitate garantată.

Portenta C33 oferă performanțele ridicate pentru care familia de succes Portenta este cunoscută, la un preț mai mic. Acest lucru este posibil datorită unei serii de optimizări și caracteristici eficientizate, ceea ce îi permite să fie o alegere excelentă pentru dezvoltarea de aplicații industriale în timp real. Portenta C33 dispune de microcontrolerul Arm® Cortex®-M33 de la Renesas, producător de top la nivel mondial, fiind compatibil cu MicroPython, precum și cu alte limbaje de programare de nivel înalt.

Datorită conectivității Wi-Fi și Bluetooth® Low Energy încorporate, Portenta C33 este soluția ideală pentru gateway-uri IoT, sisteme de control de la distanță, gestionarea flotei și urmărirea proceselor, în timp ce elementul său securizat garantează o securitate de calitate industrială la nivel hardware. Portenta C33 poate efectua, de asemenea, actualizări de firmware over-the-air prin Arduino Cloud sau alte servicii de găzduire în cloud de la terți.

Portenta C33 oferă utilizatorilor posibilitatea de a efectua prototipări rapide plug-and-play și reprezintă o soluție rentabilă pentru proiecte la scară industrială, cum ar fi:

 • Gateway-uri IoT industriale
 • Monitorizarea utilajelor pentru analiză OEE/OPE
 • Control și asigurare a calității pe linie
 • Monitorizarea consumului de energie
 • Sisteme de control al aparatelor electrocasnice
 • Prototipări IoT gata pentru a fi utilizate

Fiabil, securizat și cu o putere de calcul remarcabilă, specifică familiei Portenta, modelul Portenta C33 a fost proiectat pentru a oferi companiilor de orice dimensiune posibilitatea de a accesa IoT și de a beneficia de niveluri mai ridicate de eficiență și automatizare.

Caracteristicile cheie includ:

 • Ideal pentru aplicații IoT ieftine cu conectivitate Wi-Fi®/Bluetooth® LE
 • Suportă MicroPython și alte limbaje de programare de nivel înalt
 • Oferă securitate de calitate industrială la nivel de hardware și actualizări de firmware OTA securizate
 • Folosește biblioteci software gata pentru utilizare și schițe (sketches) Arduino
 • Perfect pentru monitorizarea și afișarea datelor în timp real pe tablouri de bord bazate pe widget-uri Arduino IoT Cloud
 • Compatibil cu familiile Arduino Portenta și MKR
 • Dispune de pini castelați pentru liniile de asamblare automată

Romain Soreau, Head of Single Board Computing category la Farnell, a declarat: “Suntem încântați să adăugăm acest nou produs interesant la portofoliul nostru Arduino. Clienții vor putea să implementeze rapid Portenta C33 în proiecte industriale, valorificând vasta cantitate de biblioteci software Arduino disponibile și să efectueze în siguranță actualizări de firmware over-the-air folosind Arduino IoT Cloud.”

Keith Jackson, Arduino Marketing, “Know-how-ul și accesul Farnell la dezvoltatori profesioniști din Europa și Asia, ne oferă un partener ideal pentru lansarea noului sistem-pe-modul. Acesta reduce decalajul dintre prototipare și implementarea pe scară largă, iar natura rentabilă a acestui produs dezlănțuie o oportunitate extraordinară pentru baza de clienți IoT a companiei Farnell.”

Arduino este o platformă electronică open-source bazată pe hardware și software ușor de utilizat. De-a lungul anilor, Arduino a fost creierul a mii de proiecte, de la obiecte de zi cu zi până la instrumente științifice complexe. O comunitate mondială de creatori – studenți, pasionați, artiști, programatori și profesioniști – s-a adunat în jurul acestei platforme open-source. Contribuțiile lor au adăugat o cantitate incredibilă de cunoștințe accesibile, care pot fi de mare ajutor atât pentru începători, cât și pentru experți.

Noul Portenta C33 de la Arduino Pro este acum disponibil la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

Farnell | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și