Noua soluție completă ‘Hybrid Power Drive Module’ de la Microchip este proiectată pentru avioane electrice cu scopul de a reduce atât greutatea aparatului de zbor, cât și timpul de dezvoltare

Modulul de alimentare trifazat înalt integrat și configurabil este prima variantă a noii familii și poate fi personalizat utilizând componente din carbură de siliciu sau siliciu, reducând dimensiunea și greutatea soluției de alimentare pentru aeronavele electrice

by gabi

Producătorii de aeronave care proiectează avioane de tip MEA (More Electric Aircraft) caută să convertească sistemele hidraulice de control al zborului în sisteme electrice pentru a reduce greutatea și complexitatea proiectării. Pentru a răspunde nevoilor unei soluții de alimentare integrate și configurabile pentru aplicațiile din domeniul aviației, Microchip Technology Inc. a anunțat un nou modul hibrid de alimentare, prima variantă introdusă în noua linie de produse de dispozitive de alimentare care va fi disponibilă în 12 variante diferite, fie cu MOSFET-uri din carbură de siliciu (SiC), fie cu tranzistori bipolari cu poartă izolată (IGBT).

Aceste module de alimentare sunt dispozitive semiconductoare de putere înalt integrate care reduc numărul de componente și simplifică proiectarea generală a sistemului. Dispozitivele de putere configurabile includ o topologie cu trei punți care sunt disponibile în tehnologiile de semiconductori SiC sau Si. Oferind un design compact o greutate și un profil reduse, aceste dispozitive de alimentare de înaltă fiabilitate contribuie la reducerea dimensiunilor și greutății aparatelor MEA.

Alte caracteristici cheie ale acestor module includ numeroase dispozitive de putere auxiliare care facilitează o funcție de limitare a curentului de pornire. Printre capabilitățile suplimentare opționale se numără pornirea ușoară, comanda interfeței solenoidale, comutator pentru frânare regenerativă și senzori termici pentru utilizarea circuitelor de monitorizare externă. Modulele de putere facilitează, de asemenea, generarea de energie la o frecvență de comutație înaltă, ceea ce permite sisteme mai mici și mai eficiente.

Tensiunea standard a modulelor de putere variază între 650V și 1200V, cu posibilitatea de a se personaliza până la 1700V, la cerere. Dispozitivul este proiectat pentru inductanțe scăzute pentru o densitate de putere mare, cu conectori de putere și semnal care pot fi lipiți direct pe placa de circuit imprimat a utilizatorului.

“Microchip se angajează să dezvolte produse care să servească drept elemente de bază pentru implementarea unor soluții de sistem mai ușoare, mai compacte și foarte eficiente în aviație”, a declarat Leon Gross, corporate vice president al departamentului ‘Discrete Power Management’ al Microchip. “Modulele hibride de comandă a puterii oferă o soluție de alimentare completă pentru clienții noștri care proiectează aeronave mai electrice.”

Microchip este un furnizor dovedit de soluții complete de alimentare. Aceste module hibride de comandă a puterii sunt ușor de configurat cu alte produse și componente de la Microchip, precum dispozitivele FPGA (field-programmable gate arrays), circuitele integrate de memorie, controlerele de comandă a motorului și circuitele integrate de monitorizare a comenzilor motorului.

Instrumente de dezvoltare

Microchip va furniza foi detaliate de specificații și asistență dedicată din partea unui membru al unei echipe de ingineri experimentați pentru a-i ajuta pe clienți la fiecare etapă a proiectării.

Prețuri și disponibilitate

Modulul hibrid de comandă a puterii este disponibil pentru vânzare în cantități de producție. Pentru prețuri și mai multe informații, contactați un reprezentant de vânzări Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau vizitați site-ul web al serviciilor de achiziții și servicii pentru clienți al Microchip, www.microchipdirect.com.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu