Nou: Sistem RFID cu frecvenţă înaltă şi interfaţă POWERLINK

by donpedro

Prin oferirea propriei sale interfeţe Powerlink, Contrinex asigură o conexiune puternică între magistrala industrială Powerlink şi ContriNet, magistrala pentru sisteme RFID personalizate. O singură interfaţă Powerlink poate conecta până la 31 module HF de citire/scriere şi un bus ContriNet de până la 200 de metri.

Cu noua interfaţă, Contrinex profită de beneficiile Powerlink. Acestea includ: libertate absolută în alegerea topologiei reţelei (stea, arbore, liniară, ciclică, sau o combinaţie a acestora) şi trafic bidirecţional direct, de exemplu, comunicarea directă între componente, ocolind master-ul. Mulţumită acestor caracteristici, acest fieldbus industrial complet hot-pluggable (vezi caseta), este acum unul dintre cele mai de succes sisteme de Ethernet industrial din lume. Ca o soluţie bazată pe software, Powerlink complementează mai multe tipuri de link-uri, inclusiv PROFIBUS şi PROFINET, şi respectă în toate privinţele standardul Ethernet IEEE 802.3.

Până la 31 de module de citire/scriere pot fi conectate la interfaţa Powerlink (roşu) într-un ContriNet de până la 200m.

Contrinex a dezvoltat interfaţa Powerlink în mod special pentru sistemele RFID de înaltă frecvenţă, care se folosesc de exemplu în maşini de acoperire industriale şi în ateliere de vopsitorie. Sistemul de înaltă frecvenţă de 13,56MHz este standardizat în conformitate cu ISO 15693 şi are un algoritm anti – coliziune.
Specialistul elveţian în tehnologia senzorilor oferă două tipuri de tag-uri RFID HF conforme cu standardele ISO pentru diferite aplicaţii la temperaturi ridicate:

• RTP-0263-020, cu opţiunea de montare încastrat sau neîncastrat în metal, un diametru de 26 mm şi rezistenţă la temperaturi de până la 180°C.
• RTP-0502-022, non-incorporabil, cu un diametru de 50 mm şi o rezistenţă la temperatură ridicată până la 250°C. Acest tag rezistă atât la temperaturi ridicate permanent cât şi fluctuante fără probleme, aşa cum s-a demonstrat prin teste în care tag-ul a trebuit să reziste 2000 de cicluri alternante de 25°C timp de 30 minute, urmat de 250°C timp de 30 minute.

Tag-ul de înaltă frecvenţă RFID RTP-0263-020 – prezentat aici încastrat – rezistă la temperaturi de până la 180°C.

Tag-ul de înaltă frecvenţă RFID RTP-0263-020 rezistă la temperaturi de până la 180°C.

Noul tag rezistă de asemenea la o temperatură constantă de 250°C, timp de mai mult de 2000 de ore. Ambele tipuri de tag-uri au grad de protecţie IP68/IP69K şi pot fi citite sau scrise imediat după părăsirea zonei de temperatură ridicată. Răcirea nu este necesară.

Alte avantaje ale sistemului RFID HF dintr-o privire

:
• Compatibil cu toate tag-urile conforme cu ISO15693
• Memorie utilizator: 160 bytes
• 10 pagini a câte16 bytes şi protecţie pagină cu parolă
• Nivel ridicat de siguranţă datorită parolei criptate

Avantajele tag-urilor CONTRINEX

:
• Conectare directă a până la 253 de module de citire/scriere la magistrala RS485
• Adaptor USB pentru reţea RS485 compus din 10 module de citire/scriere
• Application Family Identifier (AFI)

Hot Plugging

Cu dispozitive hot-pluggable, utilizatorul poate conecta sau deconecta staţii într-o reţea chiar în timpul funcţionării acesteia, fără niciun efect advers asupra funcţionării reţelei ca un întreg. Nici nu este necesară repornirea reţelei atunci când au fost adăugaţi, eliminaţi sau înlocuiţi senzori sau dispozitive mecatronice. Prin urmare, dispozitivele hot-pluggable posedă cerinţele esenţiale pentru a fi utilizate în industriile de proces.

Contact
O’BOYLE SRL
Piaţa Ştefan Furtună nr. 5, Ap. 9, Timişoara, Jud. Timiş
Tel.: 0256-201346
Fax: 0256-221036
office@oboyle.ro
www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu