Nokia prezintă primul său card radio multimode

by donpedro

Nokia D211 combină GPRS, HSCSD şi Wireless LAN, măreşte mobilitatea personală şi optimizează accesul de la distanţă la reţelele corporaţiilor.
Nokia a prezentat primul său produs care face disponibilă tehnologia GPRS pentru laptop-uri şi dispozitive handheld. Micul dar puternicul Nokia D211 este un card radio multimode care oferă acces Intenet “always-on” cu arii de acoperire GPRS, HSCSD (High Speed Circuit Switched Data) şi Wireless LAN (Local Area Network). Produsul va fi disponibil în al doilea trimestru al anului 2002.
Nokia D211 este perfect pentru cei care folosesc un calculator portabil pentru rezolvarea afacerilor lor. Cardul permite trimiterea şi recepţionarea de email-uri, mesaje text, telefax-uri şi permite acces mobil la Internet şi intranet cu ajutorul unui laptop. Nokia D211 este compatibil cu un domeniu larg de dispozitive portabile care includ slotul II sau III de card PC şi au energie suficientă pentru alimentare. El funcţionează în mediile Windows™ 98, SE, Me, 2000, XP, Windows CE 3.0 şi Linux. Nokia D211 este de asemenea compatibil cu VPN (Virtual Private Network) pe reţele LAN mobile şi GPRS. Pentru utilizatorii de tipul firmelor, Nokia D211 şi VPN oferă o modalitate sigură pentru accesul la informaţiile confidenţiale ale companiei.
Nokia D211 funcţionează în reţele EGSM 900/1800 cu arii de acoperire GPRS, HSCSD şi Wireless LAN, iar tehnologia de conectare şi configurarea pot fi uşor modificate folosind interfaţa grafică utilizator. Nokia D211 are o rată de transmisii de date de până la 40,2 kbit/s pentru mediul GPRS, până la 43,2 kbit/s pentru mediul HSCSD şi până la 11 Mbit/s pentru mediul Wireless LAN. Nokia D211 oferă o interfaţă IEEE802.11b WiFi. Tehnologia GPRS va permite utilizatorilor o conectivitate mai bună pentru datele mobile şi o legătură imediată la Internet.
GPRS trimite datele în pachete, ceea ce face posibilă o schemă de taxare în funcţie de cantitatea de date trimisă sau recepţionată, nu în funcţie de timpul de conectare. Nokia D211 suportă de asemenea HSCSD pentru conexiuni flexibile de date, oferind conexiuni de înaltă viteză pentru transmisii constante de date, fiind astfel ideal pentru transmiterea şi recepţionarea de cantităţi mari de date. Wireless LAN permite o mobilitate extraordinară în interiorul clădirilor datorită punctelor de acces wireless LAN din birouri, de acasă sau din puncte publice special amenajate cum ar fi cele din sălile de aşteptare ale aeroporturilor sau săli de conferinţe.
Nokia D211 are o greutate de 51 grame, are o lungime de 125 mm, un volum de 45 cm3 şi are o antenă internă.

www.nokia.com

S-ar putea să vă placă și