Noile sisteme automatizate de dozare a fluidelor de la Nordson EFD combină dozarea precisă cu programarea rapidă și facilă

by donpedro

Noua Serie PRO oferă o soluție de dozare automatizată completă, ghidată vizual.

Nordson EFD, companie ce face parte din grupul Nordson (NASDAQ: NDSN), lider mondial în fabricarea sistemelor de precizie pentru dozarea fluidelor, prezintă o nouă serie de sisteme de dozare a fluidelor pentru integrarea simplificată în orice operațiune de producție. Seria PRO integrează viziunea și detectarea de precizie laser cu o codificare în buclă închisă pentru a oferi o soluție automatizată completă care se instalează rapid, este ușor de programat și utilizat și are capacități de dozare avansate.

Seria PRO dispune de o cameră video CCD „smart vision” care captează imagini detaliate ale pieselor componente și le convertește în fișiere electronice de rezoluție înaltă, o funcționalitate cheie ce simplifică programarea. Sistemul de vizualizare este integrat cu noul soft DispenseMotion™ al EFD, conceput special pentru dozarea precisă a fluidelor.

Seria PRO4L include, de asemenea, senzori cu precizie laser care detectează variații ale înălțimii pe suprafața unui produs și corectează înălțimea de dozare pentru a împiedica formarea depunerilor neregulate și deteriorarea vârfului de dozare sau instrumentului de lucru.

Softul avansat cu ghidare vizuală DispenseMotion al Seriei PRO simplifică instalarea și programarea, datorită unei pre-vizualizări pe ecran a căii de aplicare. Vârful de dozare poate fi condus în punctul exact necesar. Realizarea operațiunilor de import și conversie a fișierelor de tip DXF, CAD și Excel este la fel de simplă. Controlul tri-dimensional al mișcării permite programarea simplă a unor puncte, linii, cercuri, arcuri, arcuri compuse și a unor modele complexe.

Noul sistem automatizat de dozare PRO Series al Nordson EFD ‘gândește’“, spune managerul de produs al Nordson EFD, Kelvin Fernandez. “Programarea va fi mult mai rapidă, deoarece este ușor de învățat și este mai simplu să urmărești vizual calea de aplicare pe măsură ce configurezi parametrii. Iar sistemul cu buclă închisă verifică în mod constant procesul de dozare, asigurându-se că acesta se află sub control“, spune Fernandez. “Cu introducerea Seriei PRO, EFD oferă clienților o gamă de noi opțiuni și capacități de dozare. Scopul este ca toți clienții să beneficieze de o durată redusă a ciclului, costuri reduse de producție și exploatare, și de flexibilitatea oferită de posibilitatea de a utiliza același sistem de dozare automatizată în diferite domenii.

Noile sisteme automatizate de dozare a fluidelor

Noile sisteme ale Nordson EFD sunt concepute și configurate special pentru dozarea precisă a fluidelor folosind seringile și sistemele de valve EFD. Platformele cu dimensiuni de 200×200, 300×300, 400×400, și 500×500 acceptă o gamă largă de aplicații ale clienților și pot funcționa ca sisteme independente sau ca parte dintr-o soluție automatizată. Acestea sunt ușor integrabile în sisteme de transfer pe liniile de producție, mese turnante și linii de asamblare a paleților.

Pe lângă sistemele PRO și PROL, EFD prezintă și noile sale sisteme automatizate de dozare E și EV. Seria EV este dotată cu o cameră video simplă care acceptă configurarea “on-screen”, iar Seria E se bazează pe o funcție de Instruire pentru programarea dozării.

Pentru a asista clienții în evaluarea diverselor opțiuni, Nordson EFD oferă o evaluare gratuită pentru a stabili care sistem automatizat de dozare corespunde cel mai bine cerințelor fiecărui client în parte. Laboratoarele tehnice globale de dozare ale EFD, situate în sediile EFD din întreaga lume, pot filma, de asemenea, aplicația specifică a unui client și furniza date comparative cu sistemul de dozare actual.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi Leonard Dodiţă, Nordson EFD Aplication Specialist România la numerele 0356-007286, 0736 36 91 99 sau pe adresa de email: leonard.dodita@nordsonefd.com

EFD, Inc. este o filială deţinută integral de Nordson Corporation. Din anul 1963, EFD concepe şi fabrică dozatoare de precizie pentru aplicarea unor cantităţi controlate de adezivi, produse de etanşare, lubrifianţi şi alte lichide de asamblare utilizate în aproape fiecare proces de producţie.

Despre Nordson EFD
Nordson EFD proiectează și produce sisteme de precizie de dozare a fluidelor pentru procesele de asamblare pe bancul de lucru și pentru linii de asamblare automate. Permițând producătorilor să aplice aceeași cantitate de adeziv, lubrifiant sau alt fluid de asamblare pe fiecare piesă, de fiecare dată, sistemele de dozare EFD ajută companiile dintr-o gamă largă de industrii să crească randamentul, să îmbunătățească calitatea și să scadă costurile de producție. Printre alte echipamente de gestionare a fluidelor se numără seringile și cartușele de înaltă calitate pentru ambalarea materialelor cu una sau două componente, precum și o varietate de garnituri, cuple și conectori pentru controlul fluxului fluidelor în mediile medical, biofarmaceutic și industrial. Compania noastră este, de asemenea, unul dintre principalii formulatori de paste de lipit pentru aplicații de dozare și imprimare și industria electronică.
www.nordson.com,

S-ar putea să vă placă și