Noile amplificatoare operaţionale de la Microchip extind durata de viaţă a bateriei şi oferă un consum de putere extrem de mic

by donpedro

Microchip anunţă a nouă familie de amplificatoare operaţionale (op amp) de uz general şi de mică putere formată din 9 membri: MCP647X/8X/9X. Aceste op amps oferă cel mai mic consum de putere din industrie pentru produse cu un câştig al lărgimii de bandă dat precum şi un curent mic de linişte având ca rezultat extinderea duratei de viaţă a bateriei. În plus, acestea au un curent de scurgere foarte mic într-o plajă a temperaturii de până la 125°C reducând astfel erorile în aplicaţii de climatizare. În combinaţie cu alte caracteristici precum tensiune de offset de intrare de 1.5mV şi dimensiuni extrem de mici ale capsulelor (SC70 şi SOT-23),aceste op amps sunt ideale pentru o gamă largă de aplicaţii portabile industriale, comerciale, medicale sau auto.
Proiectanţii de aplicaţii portabile alimentate de la baterii ştiu deja care sunt cerinţele critice: consumul mic de putere, reducerea costurilor şi micşorarea suprafeţei plăcii electronice fără niciun compromis în ceea ce priveşte robusteţea şi acurateţea semnalelor electrice din interiorul dispozitivelor. Familia de amplificatoare operaţionale de uz general MCP647X/8X/9X oferă curenţi mici de alimentare, curenţi mici de scurgere într-un interval larg de temperatură şi tensiune de intrare de offset mică – toate acestea livrate în capsule mici care oferă un raport performanţă/cost considerat ca fiind unul dintre cele mai bune din industrie. Practic, tensiunea de offset de 1.5mV oferă o precizie mai bună decât standardul industrial pentru amplificatoarele operaţionale de uz general fără să aibe un preţ (premium) aşa cum îl găsiţi la amplificatoarele operaţionale de înaltă precizie! Pentru aplicaţii cu senzori cu impedanţă mare de ieşire sau care trec prin teste de durată de viaţă accelerate la temperaturi înalte, curentul mic de scurgere oferit de circuitele MCP647X/8X/9X reprezintă o particularitate importantă.
Toţi cei nouă membri ai noii familii de amplificatoare operaţionale MCP647X/8X/9X sunt acum disponibili pentru mostre sau producţie de serie. Circuitele MCP6471, MCP6481 şi MCP6491 sunt livrate în capsule cu 5-pini SC70 şi SOT-23. Circuitele MCP6472, MCP6482 şi MCP6492 sunt disponibile în capsule cu 8-pini SOIC, TDFN şi MSOP.
Dispozitivele MCP6474, MCP6484 şi MCP6494 sunt disponibile în capsule cu 14-pini SOIC şi TSSOP.

Microchip Technology
www.microchip.com/get/LXDC