Microchip lansează noua familie de transceivere CAN de mare viteză şi consum mic de putere

by donpedro

Microchip anunţă o nouă familie de transceivere CAN de mare viteză (High-Speed – (HS)) CAN, MCP2561/2. Noile dispozitive operează ca interfeţe între un controler cu protocol CAN şi o magistrală CAN cu 2 fire. Noua familie de transceivere îndeplineşte atât specificaţiile CAN “GIFT ICT Group Conformance Test Specification V1.0” impuse şi verificate de C&S Group GmbH cât şi alte cerinţe globale de compatibilitate electromagnetică (EMC) precum “Hardware Requirements for LIN, CAN and FlexRay Interfaces in Automotive Applications,” Versiunea 1.3 / Mai 2012 în conformitate cu IBEE.
Noua familie de transceivere MCP2561/2 oferă două opţiuni de dispozitive. MCP2561 este un transceiver HS CAN livrat într-o capsulă cu 8-pini dintre care unul este un pin SPLIT. Acest pin ajută la stabilizarea modului comun în schemele electronice cu finali duali polarizaţi. MCP2562 este de asemenea un transceiver HS CAN livrat într-o capsulă cu 8-pini dintre care unul este un pin Vio. Pinul Vio poate fi conectat la o sursă de alimentare secundară cu scopul de a se realiza o comutare internă la un alt nivel de tensiune corespunzător intrărilor/ieşirilor digitale ale unui transceiver CAN pentru o interfaţare uşoară cu un microcontroler. Acest lucru este benefic atunci când un sistem utilizează un microcontroler la o tensiune Vdd mai mică de 5V (de exemplu 1.8V sau 3.3V).
Transceiverele au un consum mic de curent în modul standby (< 5µA tipic) conform cerinţelor din industria auto (Electronic Control Unit (ECU)) şi un consum mic de putere. Ambele dispozitive sunt disponibile în capsule cu 8-pini PDIP, SOIC precum şi în capsule DFN (leadless – fără terminale) 3×3 mm permiţând dezvoltări flexibile în aplicaţii ce necesită constrângeri de spaţiu. În plus, ambele circuite suportă intervale extinse de temperatură precum Extended (E): −40°C la +125°C şi High (H): −40°C la +150°C oferind astfel clienţilor abilitatea de a utiliza aceste dispozitive într-o gamă largă de aplicaţii CAN. Transceiverele CAN MCP2561/2 sunt potrivite aplicaţiilor din industria auto inclusiv motopropulsoare, aplicaţii de diagnosticare, siguranţă şi securitate, în construcţii, agricultură şi multe altele. MICROCHIP TECHNOLOGY
www.microchip.com/get/2REU

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu