Noii senzori Sensirion vă ocupă numai 3 × 3mm pe PCB!

by donpedro

Senzorii calibraţi de temperatură şi umiditate Sensirion SHT21, SHT25 şi STS21 excelează prin dimensiunile foarte mici. Graţie dimensiunilor miniaturale şi consumului foarte redus, le puteţi folosi chiar şi la aparate portabile mici.

Senzorii SHT21, SHT25 şi STS21 cu ieşire digitală I2C aparţin liniei de produse SHT cu tehnologie CMOSens ale companiei elveţiene Sensirion. Senzorii SHT21 şi SHT25 măsoară umiditatea şi temperatura relativă, în timp ce STS21 măsoară numai temperatura. Cu noul cip CMOSens, senzorul de umiditate de tip capacitiv reprelucrat şi senzorul de temperatură cu bandă interzisă îmbunătăţit prezintă proprietăţi excelente. Au proprietăţi foarte similare şi, în unele privinţe, chiar mai bune decât senzorii SHT1x şi SHT7x. De asemenea, aceştia fac parte din categoria senzorilor CMOS de înaltă

calitate, care conţin toate elementele lanţului de măsurare pe un singur cip: senzorul de umiditate şi de temperatură, sursă precisă, amplificator liniar de zgomot redus, convertor AD şi interfaţă. În pofida dimensiunilor foarte compacte, atât senzorii SHT21 cât şi 25

păstrează rezoluţia de 12 biţi pentru umiditatea relativă şi de 14 biţi pentru temperatură. Senzorul de temperatură STS21 are o rezoluţie de 14 biţi şi utilizatorul poate alege printr-o comandă rezoluţia de 14, 13, 12 sau 11 biţi.
Interfaţa I2C face posibilă o comunicare foarte simplă cu un microcontroler gazdă, în regim Hold/ No Hold Master. Senzorii predefiniţi au acelaşi set de adrese I2C din producţie. La cerere, este posibilă furnizarea de senzori cu adrese diferite de cele setate de producător. Senzorul STS21 este complet compatibil cu SHT2x, dar are adresă I2C diferită, ceea ce permite folosirea senzorului STS21 în aplicaţii în care măsurarea umidităţii este opţională şi permite folosirea aceluiaşi echipament.
În privinţa faptului că aceşti senzori sunt calibraţi din fabrică, sunt potriviţi pentru măsurători foarte precise de temperatură şi umiditate sau pentru calcularea punctului de rouă. În comparaţie cu SHT21, SHT25 are o mai mare precizie şi este potrivit chiar şi pentru aplicaţii foarte exigente. De asemenea, SHT25 îşi păstrează precizia remarcabilă a măsurării temperaturii relative şi la valori foarte diferite ale temperaturii. STS21 asigură o precizie excelentă a măsurării temperaturii la un preţ foarte competitiv.
Preţul acestor senzori este foarte accesibil, deşi aceştia reprezintă o soluţie complet calibrată cu ieşire digitală, de mare fiabilitate şi durată îndelungată. În afară de scutirea unor costuri directe, cu senzorii Sensirion câştigaţi şi o scurtare esenţială a duratei de dezvoltare, în comparaţie cu soluţiile de componente distincte. În pachetul DFN cu dimensiuni de numai 3,0 × 3,0 × 1,1mm, aceşti senzori reprezintă soluţiile complete cu cele mai mici dimensiuni din lume pentru măsurarea umidităţii şi temperaturii într-o singură componentă.
Este posibilă folosirea filtrului SF2 pentru a proteja senzorul de murdărie şi stropi.
Informaţii detaliate sunt puse la dispoziţie în fişele tehnice SHT21, SHT25 şi STS21. Pentru dezvoltare, sunt disponibile şi kiturile de evaluare EK-H4 şi EK-H5.
Pentru mai multe informaţii despre produsele Sensirion, vă rugăm să ne contactaţi la adresa info@soselectronic.com

Avantaje/ Caracteristici:
– Măsurarea temperaturii şi umidităţii relative într-o singură componentă
– Calibraţi individual într-o cameră de umiditate precisă
– Dimensiuni extrem de compacte 3 × 3 × 1,1 mm
– Ieşire digitală cu interfaţă I2C (Hold/No Hold Master)
– Fiabilitate remarcabilă şi stabilitate pe termen lung
– Rezoluţie de 12 biţi pentru umiditatea relativă şi de 14 biţi pentru temperatură
– Gama de măsurare 0-100% RH, de la -40 la +125°C
– Consum mediu de numai 3.2 uW la 1 măsurătoare la fiecare sec/8 bit/RH (SHT2x)
– Consum mediu de numai 3.2 uW la 1 măsurătoare la fiecare sec/11 bit/Temp. (STS21)
– Rezistenţă la perturbaţii exterioare (EMC)
– Pachet cu montare la suprafaţă (SMT) DFN3-0, prin sudură cu fuziune

SOS electronic

Cătălin Burlacu
burlacu@soselectronic.com
Tel.: 0742 856 077
info@soselectroni.ro
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu