NI anunţă lansarea primului Framework de Aplicaţii pentru Massive MIMO din lume pentru a acelera inovaţia în crearea de prototipuri 5G

by donpedro

NI_EA0816_NewsNational Instruments, furnizor de platforme hardware și software cu ajutorul cărora inginerii și oamenii de știință pot să răspundă celor mai mari provocări tehnice din lume, anunță lansarea primului Framework de Aplicaţii MIMO din lume. Atunci când este utilizat împreună cu platforma hardware SDR de la NI, mode­lul software de referinţă asigură accesul către un layer fizic bine documentat, reconfigurabil, parametrizat, ce este scris şi implementat în cod sursă LabVIEW, ceea ce le permite cercetătorilor să dezvolte atât prototipuri MIMO convenţionale, cât şi prototipuri Massive MIMO.

Framework-ul pentru Aplicaţii MIMO le permite proiectanţilor de tehnologie wireless să dezvolte algoritmi şi să evalueze IP-ul proprietar pentru a rezolva provocări de ordin practic asociate cu implementările multi-user de tip MIMO din lumea reală. Fiind scalabil, de la 4 până la 128 de antene, Framework-ul de Aplicaţii MIMO, atunci când este utilizat împreună cu platformele hardware NI USRP RIO şi NI PXI, le permite utilizatorilor să creeze sisteme de antene la scară mică şi mare, cu efort de integrare de sistem și dezvoltare minim. Cercetătorii pot folosi sistemul ca o soluție la cheie pentru efectuarea de experimente Massive MIMO, sau pentru integrarea de algoritmi proprii de procesare a semnalelor – totul într-o fracţiune din timpul necesar în cazul altor abordări.
Astfel este accelerat procesul global de dezvoltare într-un timp în care indus­tria wireless se pregătește să fina­lizeze definirea standard-ului 5G.

În cadrul programului RF/Communications Lead User de la NI, cercetătorii de la Universitatea din Bristol au utilizat platforma flexibilă de creare de prototipuri din partea NI pentru cercetarea 5G.

Recent, aceștia au anunțat, prin cola­bo­rare cu Universitatea din Lund, atingerea unui nou record mondial – o mă­rire de 22 de ori a eficienței spectrale față de rețelele 4G contemporane.
“Platforma MIMO de la NI a avut un rol esenţial în facilitarea activităţii noastre de cercetare în domeniul Massive MIMO,” a declarat Profesorul Andrew Nix, şeful Grupului de Sisteme şi Reţele de Comunicaţii şi Decanul Facultăţii de Inginerie în cadrul Universităţii din Bristol. “Framework-ul de Aplicaţii MIMO asigurat de NI a permis echipei noastre să-şi înceapă activitatea dintr-un punct avansat de plecare, iar interacţiunea perfectă dintre software şi hardware ne-a permis să avansăm rapid de la teorie, la dezvoltarea de prototipuri. Drept urmare, am reuşit să demonstrăm potenţialul tehnologiei Massive MIMO în cursa 5G, prin stabilirea de recorduri mondiale în eficienţa spectrală.”

Descoperiţi mai multe informaţii despre noul Framework de Aplicaţii Massive MIMO accesând www.ni.com/sdr/mimo.

National Instruments
www.ni.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu