Mouser adaugă securitate, IoT și wireless cu consum redus de putere la gama de kituri de dezvoltare

Mouser Focus: Kituri de dezvoltare

by gabi

Mouser Electronics, Inc. și-a extins gama de kituri de dezvoltare cu microcontrolere pentru a include caracteristici de securitate IoT end-to-end, LPWAN și control al motoarelor pentru automobile.

Kiturile de dezvoltare cu microcontrolere oferă inginerilor o cale rapidă de evaluare și prototipare a noilor proiecte de sisteme embedded. Având în vedere presiunile actuale legate de termenele de lansare pe piață, este esențial pentru echipele de ingineri să accelereze fazele de selecție a arhitecturii și de proiectare inițială pentru a menține proiectele în grafic. Prin utilizarea kiturilor de dezvoltare, a bibliotecilor software relevante și a exemplelor de cod, inginerii pot evalua rapid capabilitățile dispozitivelor și pot testa caracteristicile și funcțiile inițiale ale produselor.

Noile kituri de dezvoltare disponibile la Mouser includ următoarele:

  • Placa Curiosity WBZ451 de la Microchip Technology este o platformă de prototipare eficientă pentru modulul radio WBZ451PE de la Microchip, care combină Bluetooth ® Low Energy (BLE) și Zigbee® 2,4 GHz. Placa este alimentată fie de la o sursă USB, fie de la o baterie Li-Po și dispune de un LED pentru utilizator, un switch configurabil de către utilizator și un LED RGB conectat la o ieșire PWM. Această placă, bine echipată, include alte câteva circuite integrate de la Microchip, inclusiv încărcătorul de baterii Li-ion/Li-Po MCP73871, un senzor de temperatură cu consum redus de putere MCP9700A și o memorie flash externă QSPi SST26VF064B de 64 Mbiți. Programatorul de pe placă utilizează un microcontroler Microchip SAME70, iar senzorii sau circuitele integrate periferice suplimentare pot fi instalate folosind soclul mikroBUS al plăcii.
  • Pentru prototiparea unor proiecte LoRa LPWAN, placa de dezvoltare XCVR SX126x și proiectul de referință de la Connected Development oferă o platformă de dezvoltare rentabilă, dovedită și pretestată pentru evaluarea transmițătorului Semtech SX126x sub-Ghz de 915 MHz. Acceptând o mare varietate de cazuri de utilizare IoT, de la contoare inteligente la senzori pentru agricultură, LoRa oferă un link budget exceptional, de 170 dB, (link budget este o contabilizare a tuturor câștigurilor și pierderilor, fiind legat de puterea de transmisie, câștig și pierdere în antenă, pierderi în spațiu) și rate de date programabile de la 62,5 kbps până la 300 kbps. Transceiverul oferă o sensibilitate de recepție de până la -148 dBm și o putere TX comutabilă de +15 dBm sau +22 dBm. Pentru a ușura realizarea prototipurilor, XCVR SX126x este ambalat într-un format tip Arduino Uno shield. Suportul software include utilizarea dispozitivelor de la Nordic Semiconductor (Zephyr și MBED) și a seriei BG21 de SoC-uri BLE de la Silicon Labs.
  • Securitatea a devenit un aspect vital al oricărei aplicații IoT, iar kitul de dezvoltare în domeniul securității IoT OPTIGA™ Trust M de la Infineon Technologies oferă dezvoltatorilor de aplicații embedded capabilitatea de a evalua și de a crea prototipuri în domeniul securității ‘end-to-end’ pentru cazurile de utilizare bazate pe IoT. Incluzând circuitul integrat Infineon OPTIGA Trust M pentru securitate, un microcontroler Infineon PSoC 62 Arm® Cortex®-M4/M0+ și un transceiver wireless Wi-Fi® și Bluetooth 5.0 de joasă putere Infineon ARICOC CYW43012, placa este livrată împreună cu două exemple de securitate IoT gata pentru utilizare. De asemenea, se pot realiza prototipuri pentru alte cazuri de utilizare, cum ar fi protecție IP, descărcare criptografică și actualizări securizate ale firmware-ului. Exemplele de aplicații includ încuietori de ușă inteligente, iluminat inteligent și automatizări industriale.
  • Cu ajutorul kitului de dezvoltare pentru controlul motoarelor MCSPTE1AK344 de la NXP Semiconductors, disponibil la Mouser, inginerii din domeniul auto pot proiecta o gamă de aplicații pentru controlul motoarelor de curent continuu fără perii (BLDC) și al motoarelor sincrone cu magnet permanent trifazate (PMSM). Pe baza seriei de microcontrolere Arm Cortex-M7 S32K3 pe 32-biți și al unui circuit integrat de siguranță funcțională FS26 pot fi dezvoltate proiecte conforme cu ISO 26262 ASIL D, cum ar fi suspensie activă, sistem de propulsie electrică, eTurbo și pompe HVAC. Kitul include un motor trifazat de joasă tensiune cu magnet permanent, senzori de curent și de poziție.

În primul trimestru al anului 2023, Mouser a lansat peste 15.000 de piese noi pentru expediere imediată. Pentru a vedea cele mai noi kituri de dezvoltare și instrumente de inginerie pe care Mouser le oferă, vizitați https://eu.mouser.com/new/embedded-solutions/engineering-tools/n-8mwys.

Mouser Electronics

S-ar putea să vă placă și