Micronas cooperează cu Thomson multimedia pentru protecţia conţinutului digital

by donpedro

Micronas şi Thomson multimedia şi-au anunţat colaborarea pentru dezvoltarea tehnologiei SmartRight™ destinată protejării conţinutului digital de acces şi distribuţie ilegală. Implicarea Thomson în dezvoltarea tehnologiei SmartRight a fost dezvăluită pe 30 mai 2001 la Los Angeles cu prilejul întâlnirii CPTWG (Copy Protection Technical Working Group). Cu ocazia IFA (Internationale Funkausstellung) din Berlin, Micronas a arătat noua sa arhitectură MDE Micronas DigitalTV Engine destinată aplicaţiilor integrate digitale TV. În combinaţie cu portofoliul existent de produse al Micronas, MDE este răspunsul perfect pentru implementarea tehnologiei SmartRight, oferind astfel prima soluţie sigură şi ieftină pentru DVB iDTV.
Tehnologia SmartRight de la Thomson multimedia a fost proiectată pentru îndeplinirea cerinţelor de securitate a conţinutului pe întregul circuit digital media. Folosind un sistem de “carduri inteligente” (smart cards) pentru asigurarea reînoirii în cazul unei spargeri, sistemul SmartRight este proiectat să funcţioneze autonom, iar arhitectura sa îl face compatibil cu alte sisteme de protejare.
Odată lansat, sistemul SmartRight va putea fi folosit la nivel mondial în aplicaţii video digitale în America, Europa şi Asia. Cu SmartRight, conţinutul este întotdeauna codat în reţeaua personală a clientului până în momentul în care este rulat pe un dispozitiv de prezentare. Decodarea este realizată printr-un modul de securitate detaşabil, sau un “smart card”, care este anexat dispozitivului de prezentare. Această metodă simplă oferă o securitate de criptare end-to-end.

Adaugă un comentariu