Microcontrolerele Renesas Xtreme (RX) sunt utilizate într-o gamă largă de aplicații de consum, industriale și IoT

by donpedro

Renesas Electronics Corporation un furnizor de top de soluții avansate de semiconductoare, a anunțat că a livrat peste un miliard de microcontrolere din familia de microcontrolere RX pe 32-biți, care încorporează nucleul CPU RX, proprietatea Renesas. De la lansarea sa în 2009, familia RX s-a extins pentru a include aplicații de uz general, de control al motoarelor, detecție tactilă și Ethernet industrial și a fost adoptată într-o gamă largă de aplicații de consum, industriale și IoT. Pe piața compresoarelor pentru aparatele de aer condiționat de uz casnic, de exemplu, controlul remarcabil al invertoarelor asigurat de microcontrolerele RX a dus la adoptarea acestora de către peste 70% dintre marii producători din întreaga lume.

Microcontrolerele RX oferă performanțe ridicate ale unității centrale de procesare datorită arhitecturii lor sofisticate destinate sistemelor embedded. În prezent, sunt disponibile patru serii de microcontrolere RX (RX100, RX200, RX600 și gama de vârf, RX700) care oferă o mare varietate de performanțe, memorie încorporată și o mulțime de funcții și pachete periferice. După lansarea celui mai recent nucleu RXv3, în 2018, Renesas lucrează, de asemenea, la dezvoltarea următorului nucleu cu scopul de a depăși performanța nucleului RXv3.

Pentru a facilita implementarea microcontrolerelor RX, Renesas oferă un configurator inteligent și un generator de cod, ca răspuns la nevoia tot mai mare de a avea un nivel scăzut de cod (sau fără cod) pentru a reduce sarcina de dezvoltare a sistemelor încorporate. Renesas lucrează continuu la extinderea mediului de dezvoltare pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului (UX – user experience), a scurta timpul de dezvoltare și a reduce costurile de dezvoltare.

Microcontrolerele RX sunt produse cheie în cadrul ‘Combinațiilor câștigătoare’, care combină numeroase produse din portofoliul Renesas și care funcționează împreună fără probleme. Printre exemplele de ‘Combinații câștigătoare’ care includ dispozitivele RX se numără soluțiile AC Drives/GP Inverters și High-Voltage Motor Driver. În 2021, în timpul COVID-19, Renesas a furnizat o soluție de ventilator (din cadrul ‘Winning Combination’) care a contribuit la salvarea de vieți. În plus, având în vedere dorința de a minimiza contactul fizic din punct de vedere al igienei, există un număr tot mai mare de aplicații fără contact, cum ar fi “touch-free user interface reference design“, care utilizează o tehnologie de detecție tactilă capacitivă robustă și fiabilă. Mai multe combinații câștigătoare sunt disponibile la renesas.com/win.

Renesas își va consolida în continuare tehnologiile de conectivitate și de securitate robustă privind conectivitatea la cloud pentru viitoarele aplicații IoT inteligente ale consumatorilor și ale aplicațiilor industriale. În continuare, Renesas va continua să extindă familia RX, precum și familia RA de microcontrolere pe 32-biți bazate pe Arm®, pentru a crea un ecosistem bogat și pentru a lărgi gama de opțiuni pentru clienți. Renesas dorește să construiască un viitor sustenabil în care tehnologia să ne ajute să ne ușureze viața prin furnizarea de microcontrolere și alte soluții cu semiconductori.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu