Microchip lansează instrumente de dezvoltare actualizate de programare și depanare

Noua generație de depanatoare/programatoare in-circuit MPLAB® ICD 5 și MPLAB® PICkit™ 5 oferă noi modalități de programare și conectare

by gabi

Deoarece programarea și depanarea continuă să fie procese vitale – și consumatoare de timp – pentru proiectanții de aplicații embedded, Microchip Technology a lansat două instrumente care oferă soluții rapide, accesibile și convenabile. Noile depanatoare/programatoare in-circuit MPLAB® ICD 5 și MPLAB PICkit5 dispun de capabilități de programare de la distanță pentru o experiență îmbunătățită a utilizatorului.

Depanatorul/programatorul in-circuit MPLAB ICD 5 oferă opțiuni avansate de conectivitate și alimentare pentru dezvoltatorii de proiecte bazate pe dispozitive PIC®, AVR® și SAM și controlere de semnal digital (DSC) dsPIC®. Deoarece reduce nevoia de cabluri de alimentare, acest instrument de dezvoltare poate fi utilizat în medii în care este necesară utilizarea eficientă a spațiului. Alimentat printr-o conexiune USB Type-C® la un PC sau prin Power over Ethernet (PoE)+, instrumentul de programare și depanare în circuit MPLAB ICD 5 este rapid, flexibil și comod. PoE+ permite ca dispozitivul să fie alimentat prin aceleași cabluri care sunt utilizate pentru comunicația de date, fără a fi nevoie de cabluri de alimentare suplimentare. Pe lângă flexibilitatea pe care o oferă PoE+, conexiunea Ethernet permite dezvoltarea de la distanță și izolarea de condițiile de mediu.

Depanarea și programarea de la distanță prin Ethernet, monitorizarea puterii pentru a optimiza proiectele legate de energie și integrarea cu sistemele CI/CD (Integrare Continuă și Implementare Continuă) oferă o experiență de dezvoltare bogată în funcții, susținută de punctele forte ale capabilităților hardware și de conectare. Utilizatorii își pot reduce timpul de dezvoltare folosind Arm® SWO (Single Wire Output) trace și o varietate de interfețe de programare și de depanare.

Depanatorul/programatorul in-circuit MPLAB PICkit 5 este o versiune mai flexibilă a predecesorului său și poate fi utilizat atât în timp ce este conectat la un computer cu mediul integrat de dezvoltare (IDE) MPLAB X, cât și pe teren. Compatibil cu toate arhitecturile oferite de Microchip, acest instrument rapid și portabil este capabil de programare de la distanță prin intermediul aplicației actualizate pentru telefoane inteligente Programmer-to-Go (PTG) de la Microchip. Acesta utilizează un emițător wireless Bluetooth® Low Energy pentru a permite dezvoltatorilor să se conecteze la dispozitiv prin propriul lor telefon inteligent folosind aplicația PTG. Cu PICkit 5, mai multe imagini de program pot fi selectate pe cardul SD prin intermediul aplicației, astfel încât utilizatorul să poată programa diferite imagini pe teren. Instrumentele anterioare erau capabile să programeze imaginea doar în MPLAB X IDE sau MPLAB IPE înainte ca utilizatorul să se îndrepte spre teren.

Ambele instrumente sunt susținute de mediul integrat de dezvoltare MPLAB X (IDE) și de mediul integrat de programare MPLAB (IPE), software-ul și interfața cu utilizatorul de la Microchip, ușor de configurat. O versiune actualizată, 6.10 a MPLAB X IDE va fi lansată împreună cu aceste produse și va simplifica procesul de proiectare pentru clienții care ar putea fi nevoiți să migreze de la un dispozitiv Microchip la altul pentru a satisface nevoile diferitelor aplicații.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și